Čuveni RUSKI KARDIOLOG otkriva kako da zdravi dočekate 90 godina!

Ruski doktor i čuveni svetski kardiolog Amosov Nikolaj Mihajlovič daje nekoliko saveta za zdrav život koje je i on poštovao

kardiolog
Foto: printscreen

Čuveni ruski i sovjetski lekar i ugledni kardio-hirurg Amosov Nikolaj Mihajlovič, akademik i direktor naučnog odseka u Janovski Institutu za istraživanja tuberkuloze i toralne hirurgije, dao je ključne savete kako da sačuvamo zdravlje kičme i sprečimo bol u leđima.

Osim stručnih saveta, koje je davao svojim pacijentima, seriju jednostavnih vežbi sam Amosova Niloai Mihajlovič redovno je primenjivao kako bi dokazao njihovu efikasnost i do kraja svog života, nije patio od ovog zdravstvenog problema.

Osim saveta za zdravu kičmu i očuvanje njenog zdravlja i elastičnosti, slavni ruski lekar dao je i nekoliko ključnih saveta za zdrav način života.

Saveti za zdrav način života

Nije potrebno da se nadamo da će nas doktori učiniti zdravima i ozdraviti naše telo. U bolnici se samo može pokrenuti kvalitetan tretman prema samom sebi. Sve ostalo zavisi od ljudske prirode, želje i upornosti.

Doktori su ti koji leče ljudske bolesti, a svoje zdravlje moramo sami proizvoditi kroz vežbe i formiranje čvrstog karaktera.

Kod nekih oboljenja lečenje kod lekara je neminovnost, ali kod ozbiljnih slučajeva bolest je posledica samo lošeg načina života i nedostatak fizičke aktivnosti.

Svakodnevno vežbanje najmanje pola sata dnevno može produžiti ljudsku egzistenciju.

Fitnes rezerve moramo imati u razumnim granicama. Treba slediti indeks težine i jesti što više voća i povrća. Obavezna je dnevna šetnja na svežem vazduhu.

Uzeti u obzir da u svetu postoji mnogo loših doktora. Ovo je još jedan od razloga za jačanje imunološkog sistema i vežbanje.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti