Doktor Janković razrešio dilemu: Evo šta se dešava ako primite vakcinu, a imate koronu
alo.rs
Vakcina, korona
Foto: AP Photo/Emrah Gurel

Oni koji žele da prime vakcinu ne moraju da rade PCR test, ali ako su zaraženi virusom, vakcina im neće pomoći i neće na vreme podići imuno odgovor ali neće ni odmoći.

"Osoba će se razboleti od korone, ali naravno nije dovoljno imunizovana. Tri nedelje su potrebne da vakcina deluje, ali nema rizika niti opasnosti. Neće mu se ništa od vakcine desiti osim što ona neće moći da pomogne još", objasnio je imunolog Srđa Janković i dodao da nema dokaza da je neka vakcina protiv korona virusa bolja od druge, ali da su sve bezbedne. 

DA LI SE PLAŠITE DA PRIMITE VAKCINU PROTIV KORONE?

 

Dokror Janković je napomenuo da lekar na osnovu hronične bolesti nekog pacijenta treba da proceni da li može ili ne može da primi vakcinu.

On je za TV Prva rekao da svaka od njih štiti i može značajno da pomogne, a da će kada se dokaže da je neka vakcina bolja od druge to ući u protokole.

"Ovo su za sada samo pretpostavke. To što sam primio Fajzerovu vakcinu ne znači da njoj dajem prednost već da je bila prva dostupna mojim kolegama u Tiršovoj. Primio bih i svaku drugu da je bila tada dostupna", rekao je Janković.

On je rekao i da dolazak vakcina ne znači da treba prerano da se opuštamo.

PROČITAJTE JOŠ: