dr Tatjana Lalić
privatna arhiva
dr Tatjana Lalić

privatna arhiva

Kvantna medicina koristi bezbolne metode bez kontrasta, zračenja i potpuno je bezbedna za pacijenta: dr Tatjana Lalić, Foto: privatna arhiva

Interesovalo nas je da li kvantna medicina može da nas upozori da, recimo, imamo zakrečenje krvnih sudova, simptome arterijske hipertenzije pluća ili možda problem sa krvnim sudovima mozga, koji regulišu protok krvi kroz mozak, kao i da li pojedine bolesti mogu da se saseku u korenu?

Naučnici su kvantnu medicinu proglasili medicinom budućnosti jer u dijagnostici i terapiji koristi bezbolne metode bez kontrasta, zračenja i potpuno je bezbedna za pacijenta. Pacijent se, sa holističkim pristupom, posmatra kao celina i leči se čovek, a ne određena bolest.

O načinu primene kvantne medicine i njenim prednostima dr Tatjana Lalić kaže za alo.rs da je organizam nedeljiva celina.

- Sve ćelije u organizmu treba da rade skladno, da komuniciraju između sebe, da sarađuju sa svim drugim ćelijama i sistemima. Jednostavno rečeno, organizam treba da je u balansu. Čovek je jedna čestica koja postoji u makrokosmosu, a u sebi sadrži mikrokosmos i potčinjen je zakonima koji tu vladaju. Sve je u stalnom pokretu, a da bi bilo koji živi organizam postojao potrebno je da ima adekvatnu reakciju na sve što ga okružuje. U prirodi je sve povezano, sve se prožima, sve ima svoj sled, uzročno-posledične veze. To su zakoni kojima je određeno čovekovo postojanje, a kvantna fizika i kvantna medicina ih objašnjavaju – navodi dr Lalić i dodaje da je kvantna medicina spoj elektronike, fizike, biofizike, kvantne fizike i mehanike.

Ljudsko telo

Youtube/ National Geographic

Kvantna medicina otkriva poremećaje u komunikaciji između ćelija, Foto: Youtube/ National Geographic

- Ova grana medicine otkriva poremećaje u komunikaciji između ćelija i poremećaje u razmeni informacija između ćelija i molekula. Svaka ćelija ima svoje mesto, svoju funkciju i mora sinhronizovano da komunicira sa svim drugim ćelijama. Da bi to bilo moguće, sve ćelije vibriraju na određenoj frekvenci, međusobno se usklađuju i teže da se povežu sa svim talasnim sistemima u organizmu. Prve promene nastaju u međućelijskoj komunikaciji. To je poremećaj na nivou informacije koji može dugo da traje, a kasnije može da pređe u fazu biohemijskih promena, koje mogu da se registruju u laboratoriji. Veća odstupanja se, osim u laboratoriji, registruju se i na ultrazvuku, rentgenu i skeneru i ukazuju da imamo bolest – objašnjava naša sagovornica i ističe da kvantni aparat registruje prekid informacija na ćelijskom nivou mnogo pre pojave jasnih simptoma neke bolest.

Naše vibracije su naš karakteristični pasoš

Na naše pitanje kako se razlikujemo, ako se sve sastoji iz čestica, vibracija i talasa, doktorka ističe da je suština u karakteristikama tih talasa.

- Svako od nas ima svoju sopstvenu, karakterističnu vibraciju. To je naš pasoš! To nas razlikuje od svega drugog postojećeg. Misli i emocije su vibracije različitog karaktera i intenziteta. Neke od njih, kao što su muzika, svetlost i toplota možemo svesno da registrujemo, dok misli i emocije ne možemo jer su elektromagnetni talasi - navodi doktorka,.

KRV

Pixabay

Kvantni aparat registruje prekid informacija na ćelijskom nivou mnogo pre pojave jasnih simptoma neke bolest, Foto: Pixabay

- Tretman je individualan za svakog pacijenta i prilagođava mu se. Prate se promene na nivou ćelija, tkiva, hromozoma, emocija, stresa organizma i hormonskog disbalansa. Analizira se stanje svih organa i sistema: kardiovaskularnog (srce, krvni sudovi), respiratornog (pluća, bronhije), digestivnog ( želudac, creva, jetra, pankreas), endokrinog (štitna žlezda i ostale žlezde), urinarnog sistema (bubrezi), mozga, prostate, materice, jajnika, kičma i zglobova. Testira se da li postoji alergija na neke namirnica, kao i na polen, životinjsku dlaku, prašinu i slično. Proverava se da li pacijentu odgovaraju lekovi koje već koristi, kao i onih koji su mu preporučeni posle pregleda. Do kog stepena mu taj lek odgovara i da li eventualno može da pogorša stanje, kao i da li postoji alergija na neku supstancu iz leka. Da li je osoba hronično umorna, kakav je dotok kiseonika u tkiva, na primer u srce. Analizira se psihoemocionalno stanje i nivo stresa, kroz toksičnost organizma, kiselo-bazni status i stanje krvnih sudova, kao i prisustvo patogenih mikroorganizama – ističe dr Lalić i na kraju objašnjava šta je bolest sa stanovišta kvantne medicine.

- Kada su vibracije čestica pravilne onda i ceo organizam ima pravilnu vibraciju, i zdravlje. Kada male čestice počnu nepravilno da vibriraju, vremenom se remeti i vibracja organa i celog organizma. Ako znamo da su emocije i misli samo elektromagnenti talasi, a voda glavni sastojak naših ćelija, jasno je kakav uticaj na naše zdravlje imaju različite vibracije. Jedan fizičar je rekao da je bolest sa stanovišta kvantne medicine „rat vibracija“ – kaže dr Lalić, poručujući na kraju da je bolje sprečiti nego lečiti, jer većina ljudi shvati da je trebalo da vodi više računa o zdravlju tek kada bolest zakuca na vrata.

BONUS VIDEO:

 -

Pročitajte još: