napitak
shutterstock.com
napitak

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Dodavanje ovog moćnog jutarnjeg napitka u ishranu jedna je od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje!

Odrastajući, kad god bih bio prehlađen, majka bi mi pravila mleko sa kurkumom. Nežna toplina kurkume zagrejala mi je grlo i ojačala telo.

Kako su zdravstvene koristi kurkume zapadnom svetu već dobro poznate, pitao sam se zašto kurkumu ne pijem svaki dan? - piše Tejal Patel.

Budući da ne volim mlečnu opciju, ali kurkuma u ​​toploj vodi je jednako efikasna i postala je osnovni deo moje jutarnje rutine.

Niste upoznati sa efikasnim efektima kurkume?

Da vas podsetim. Kurkuma je narandžasto-žuti začin iz Indije, deo porodice đumbira.

Kurkuma je poznata kao moćan antioksidans koji se bori protiv kancerogenih slobodnih radikala, a takođe je antiseptik i ima prirodno antiinflamatorno dejstvo.

devojka,napitak, lek

profimedija

Kurkuma je nezaobilazna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj divni začin u svoju ishranu? Jednostavno! Začinite svoju toplu vodu limunom.

Za dodatnu nit vrline dodajte prstohvat cimeta koji ima protivupalna svojstva i može stabilizovati nivo šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i duže se osećati zadovoljno).

Jutarnji eliksir - Topla voda sa limunom i kurkumom
Sastojci:

1 šolja tople (ne vruće) vode; a takođe možete da koristite šolju toplog mleka po vašem izboru (bademovo, sojino ili kravlje mleko)
¼ kašičice kurkume
Sok od pola limuna
Prstohvat cimeta (opcionalno)
1/8 kašičice meda ili agavin sirup
kašičica kokosovog ulja

PROČITAJTE JOŠ: