kavkaz, hrana, dugovečnost, priroda
shutterstockk
kavkaz, hrana, dugovečnost, priroda

shutterstockk

Foto: shutterstockk

"Nikom ne verujte" - savetuje javno Maksim Bolotov, sin čuvenog ukrajinskog lekara Borisa Vasiljeviča Bolotova, koji je ceo svoj život posvetio lečenju i nesebično ga podario čovečanstvu u dvadesetak knjiga.

Maksim Bolotov, i sam alternativac i čovek posvećen očevim savetima za zdrav život, lekar po struci, odlučio se da posavetuje svoje sunarodnike.

Ovo je običan grip!

- Korona je virus gripa, malo agresivniji, ali je ipak običn virus - navodi Maksim. Umesto prebrojavanja mrtvih, Maksim predlaže da se obrati pažnja na imunitet! Da bi imunitet radio dužni smo da pokrenemo interferone. Oni će blokirati korona virus.

Interferon je protein koji stvaraju ćelije sisara kao odgovor na virusnu infekciju, aktivira se kada virus uđe u telo. Prema njegovoj teoriji imunitet čoveka zasniva se na dve stvari.

kavkaz, hrana, dugovečnost, priroda

shutterstockk

Foto: shutterstockk

Podignite imunitet kiselošću krvi i kiselošću limfe.

- Prva je kiselost krvi, a druga kiselost limfe - kaže Maksim Bolotov.

Krv se zakiseli pomoću jabukovog ili vinskog sirćeta koje ima puno bioflavonida.

- Svi doktori govore da viskoznost krvi mora biti 7.6 i da kada padne na recimo, 7.2 čovek umire, a dugovečni ljudi sa Kavkaza imaj visokoznost venske krvi 6.4 i žive duže od nas - ističe Bolotov. 

Stogodišnjaci piju destilovanu vodu!
Drugi problem koji se javlja kod saveremenog čoveka prepadnutog nutricionističkom propagandom, je nedostatak soli. Zbog nedostaka soli nastaje niz problema - srce, bubrezi, pluća, kosti, sve može da oboli ako nema soli.

Ne slušajte doktore koji govore da ne treba da koristite soli - ističe Maksim Bolotov.

kavkaz, hrana, dugovečnost, priroda

shutterstock

Foto: shutterstock

Ishrana

Da bi podmladili ćelije jedite kupus, ren, komorač, bokvicu, kopar, detelinu, koprivu, cimet, rotkvicu, korijandar, metvicu, senf, biber, morske alge, ginseng. Dobar je sok od crne rotkve, rena, radiča ili peršuna.

Gram soli na jezik

Boris Bolotov propagirao je način regenerisanja ćelija pomoću soli. Pola sata nakon jela stavi se na jezik gram morske soli. Na povrće uvek malo treba dodati soli. Ali, ne i ulje, jer podstiče lučenje žuči, koja usporava pretvaranje otpadnih stvari u topive soli, koje se eliminišu putem urina.

PROČITAJTE JOŠ: