ČUVENI ONKOLOG MAJKL HAJMEN POTVRDIO: Ova žitaricu blokira razvoj ćelija raka!

Dovoljno je jednom nedeljno da je jedete!

heljda
Foto: shutterstock.com

Korisne supstance koje sadrži ova žitarica pomažu u čišćenju krvnih sudova, u razgradnji masnih naslaga i poboljšava celokupnog zdravlje organizma. Nedavnim istraživanjem je dokazano da je vrlo korisna i u prevenciji raka

Onkolog Majk Hajmem tvrdi da je heljda najmoćnija namirnica koju možemo da uvrstimo u ishranu. Postoji mnogo pozitivnih strana ove žitarice, a doktor izdvaja 6 najznačajnihih benefita:

Lečenje virusa i jačanje imuniteta

Helja je već decenijama vrlo popularna u tradicionalnoj medicini, a njene lekovite strane je priznala i savremena medicina, pa se tako ona preporučuje kod prehlada i virusa. Heljda napada patogene i bakterije, uništava ih, a ujedno i pomaže u jačanju imunog sistema. 

DA LI STE PROIZVODE OD HELJDE UVRSTILI U ISHRANU?

Ukupan broj glasova: 248

  • Da!: 35% (86)
  • Nisam, ali hoću!: 35% (87)
  • Ponekad pojedem nešto!: 30% (75)

Čisti i jača krvne sudove

Heljda jača zidove krvnih sudova toliko dobro da je i farmaceutske korporacije koriste u proizvodnji lekova. Heljda je posebno korisna za ljude koji pate od aterosklerotskih poremećaja i dijabetesa. Kaša od heljde pomaže kod varikoznih vena, srčanih i vaskularnih tegoba.

Leči anemiju

Heljda je bogata gvožđem, pa se preporučuje osobama koje pate od anemije. Redovna upotreba heljde nadoknadiće taj nedostatak.

Pomoć u mršavljenju

Odavno se heljda koristi kao glavna namirnica u raznim programima ishrane i dijetama. Ona je ukusna i niskokalorična namirnica. Bogata je mkroelemenktima koji pomažu da se brže zasitite. Sprečava napade gladi, ali i smanjuje želju za slatkišima.

heljda
Foto: shutterstock.com

Preporučuje se trudnicama

Ova žitarica sadrži visok sadržaj folne kiseline, koja je posebno neophodna za zdravlje trudnica i fetusa, jer pospešuje hematopoezu i čini telo otpornijim na negativne efekte okruženja. 

Smanjuje rizik od raka

Možda najznačajniji benefit za organizam koji ima heljda je moć da smanji rizik od nastanka raka i blokira razvoj već postojećih ćelija raka. Sastav heljde pomaže telu da postane jače i otpornije na sve vrste karcinoma, što je i dokazano nedavnim istraživanjem. Doktor Hajmen preporučuje da se heljda barem jednom nedeljno nađe na našoj trpezi.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti