Nega, lice, starost, kozmetika
Shutterstock, ilustracija
Nega, lice, starost, kozmetika

Shutterstock, ilustracija

Nega, lice, starost, kozmetika, Foto: Shutterstock, ilustracija

Gubitak kolagena postepeno nastupa u drugoj polovini dvadesetih, a taj se proces ubrzava u menopauzi i dovodi do gubitka čvrstoće i elastičnosti kože.

Ovaj deo tela zahteva jednaku pažnju baš kao i lice i hidrataciju. Zato je treba redovno hidrirati, koristiti kreme za učvršćivanje kože, te obavezno nanositi zaštitni faktor. Vrlo važan je i trening, a minimum koji moramo da napravimo jeste rastezanje i razgibavanje vrata i ramena nekoliko puta dnevno.

nega, lice, pivo, devojka, maska

shutterstock.com

nega, lice, pivo, devojka, maska, Foto: shutterstock.com

Uveče je najbolje vreme za masažu: nanesite 2 kašičice ulja za negu lica i cirkularnim pokretima zglobovima prstiju masirajte dekolte, zatim ramena i vratne mišiće, pa jagodicama prstiju bradu i čeljust sve do obraza. Napomena: pokreti uvek moraju da idu prema gore.

S napretkom medicine i pojavom brojnih kozmetičkih zahvata poput fillera, koji nisu invazivni poput face-lifta, konsultacije s dermatologom uvek su dobra polazišna tačka za utvrđivanje optimalnih procedura za mladolik izgled, bilo da su problem bore ili opuštena koža.

U međuvremenu možete praktikovati i interesantnu vežbu koju smo pronašli na Tiktoku. Lezite na krevet tako da vam glava i vrat vise, a noge skupite u predelju kolena, spojite, a zatim ih podižite gore-dole. Ova veza pospešuje cirkulaciju krvi upravo u ovoj regiji.