MOĆAN ELIKSIR KOJI SE PIJE U PROLEĆE: Rusi ga prave vekovima: Starinski lek za čišćenje krvi od toksina i otklanjanje umora

Ako osećate umor, znojite se, posebno noću, razdražljivi ste i imate osećaj težine u celom telu vi ste ozbiljan kandidat za čišćenje organizma

Proleće, devojka, žena, srećna
Foto: Shutterstock

Sa prolećem stiže i prolećni umor, a to je i pravi trenutak za detoksikaciju organizma. Zima, teška hrana, boravak u zatvorenom, kao i nedostatak kretanja ostavljaju posledice na naše zdravlje, a za početak možemo da očistimo organizam od toksina.

Ako osećate umor, znojite se, posebno noću, razdražljivi ste i imate osećaj težine u celom telu vi ste ozbiljan kandidat za čišćenje organizma. Pored poznatih načina čišćenja organizma poput zelenog čaja i drugih napitaka, postoji i jedan starinski lek koji se koristi stotinama godina unazad. Njegov glavni sastojak je beli luk.

Iako su nam poznata njegova lekovita svojstva, za ovaj način upotrebe malo ko zna. Stari Rusi kažu da ova namirnica moćno čisti telo od toksina. A najbolje je da se počne od nogu!

Beli luk, luk, povrće
Foto: Shutterstock, ilustracija

Pripremite sastojke – glavicu belog i crnog luka sameljite, prelijte sa 300 ml ključale vode i kuvajte 5-7 minuta.

Ostavite da se ohladi i procedite. Potopite gazu u tečnost, ocedite, pa stavite na tabane i obujte čarape. Oblog skinite sutradan.Kada uklonite gazu, videćete da je promenila boju.

To je u Rusiji poznat starinski lek koji se koristi stotinama godina, a kažu da kao rukom otklanja toksine iz tela.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti