POTRESNA ISPOVEST MAJKE SPASIO NAS JE DOKTOR NESTOROVIĆ: Dete mi je umiralo, nisam imala nade, profesore do neba vam hvala!

Ovo je priča jedne majke koja je dirnula sve na društvenim mrežama

nestorović, doktor
nestorović, doktor, Foto: printscreen/tvprva

Od početka pandemije korona virusa, član medicinskog dela srpskog Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19, pedijatar-pulmolog i alergolog dr Branimir Nestorović izazivao je najviše pažnje. Njegov „opušten“ stav prema nepoznatom virusu, koji će u godinu dana usmrtiti tri miliona ljudi, podelio je mišljenja.

Kolege lekari su neretko izražavali neslaganje sa njegovim mišljenjem, što je razlog zbog kojeg je i napustio Krizni štab. Kako je sam nekoliko puta istakao, bilo mu je dosta medijske pažnje.

U jednom od poslednjih gostovanja na televiziji je i najavio da odlazi u penziju, a kasnije se tek sporadično pojavljivao u medijima, ali nije govorio o koroni. Govorio je o zdravlju respiratornih organa kod dece, prirodnim lekovima.

I dok je zbog stavova o korona virusu zaradio epitet „kontroverznog“, niko nije sporio koliki je stručnjak u svojoj oblasti. O tome svedoče i brojne objave roditelja na društvenim mrežama koji su imali samo reči hvale za dr Nestorovića i koji su do detalja opisali kako je pomogao njihovom detetu kada je bilo najteže.

Jedna od njih je i Ljiljana B. koja je na Fejsbuku objavila svoju ličnu ispovest, a koju prenosimo u celini.

„Nemam reči kojima bih zahvalila našem dragom profesoru Banetu. Dete mi je rođeno sa dijagnozom laringomalacia gravis (koja je dodatno izazvana oživljavanjem bebe, jer su nas dva dana mučili i nisu uradili odmah carski rez – da bi bio hitan, da nije mogao da bude hitniji, obe su nas gubili). Beba u petom danu počinje zvučno da diše, uz svakodnevno pojačavanje. U porodilištu su nas zadržali 16 dana, kako bi me umirili, šalju nas kući sa otežanim, zvučnim disanjem. Beba povraća svaki obrok, da bi u 40. danu hitno bila poslata na tercijalnu kliniku...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

Povezane vesti