Večeras obujte mokre čarape, a preko njih vunene, deluje bolje nego hiljadu tableta!

Možda vam zvuči ludo, ali Nemci ovu tehniku koriste već dugi niz godina i tvrde da je magična

vunene čarape
Foto: pixbay

Da biste uspeli da izbegnete većinu bolesti, osnovni uslov jeste da vam imunitet bude jak.

Kada je imuni sistem ojačan do maksimuma, organizam je teško podložan virusima, ali i ozbiljnijim oboljenjima.

Posebno bi trebalo da se čuvate u sezoni prehlada i tokom promenljivog vremena, koje koristi ovaj osetljivi trenutak da oslabi prirodni mehanizam odbrane vašeg tela.

Ukoliko ste ipak podlegli prehladi, prvi savet svakog lekara jeste da se dobro odmorite i naspavate, kao i da unosite dosta tečnosti, a univerzalni lek za prehladu koji bi svima pomogao još uvek ne postoji.

Tu je i stara dobra terapija domaćom supom i čajevima, koja okrepljuje organizam i pomaže mu da se izleči. Ipak, tu je još jedan trik za koji do sada možda niste ni čuli.

Možda vam zvuči ludo, ali Nemci je koriste već dugi niz godina i tvrde da dosta pomaže.
U pitanju je spavanje sa mokrim čarapama!

Ova metoda poboljšava cirkulaciju, otklanja nesanicu, ali i leči simptome gripa i prehlade bolje nego hiljadu tableta! Takođe, ovaj način lečenja smiruje groznicu, jer zapravo greje telo. Suština ove nemačke metode jeste dobra cirkulacija - što je protok krvi veći, šanse da se razbolite su sve manje.

Sve što treba da uradite jeste da pred spavanja zagrejete stopala u toploj vodi, a potom potopite par tankih, pamučnih čarapa u hladnu vodu. Iscedite višak vode iz čarapa, obujte ih i odmah lezite. Preko morkih obujte vunene čarape i mirno spavajte.

Ujutro ćete primetiti da su mokre čarape suve, a da se vi osećate mnogo bolje, kao i da ste spavali bolje i mirnije nego inače.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti

  • Korisnik: Рј38
    16/04/2021 - 15:50
    Како да не!? Одоше јајници, оде простата, баш делује...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA