PROČISTITE ORGANIZAM I NE BOJTE SE BOLESTI Za brzi detoks, ne postoji bolje sredstvo od "mršave vode"

Bitno je da tokom dana popijete ovu vodu, a drugi dan pravite novu količinu

Napitak
Foto: Shutterstock

Sve što vam je potrebno za brzi detoks je "mršava voda" koja se sastoji od jednog litra obične vode, jednog krastavca i jednog limuna.

Priprema: Operite i iseckajte krastavac na tanke kružiće (ne skidajte koru), limun dobro operite i sok iscedite pa sve to dodajte u 1 litar hladne vode.

Pustite neka se voda obogaćena limunom i krastavcem dobro ohladi u frižideru i u toku dana polako ispijajte ovo osvežavajuće piće.

Krastavac je poznat kako prirodni čistač organizma. Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i sprečavanja zatvora.

voda limun krastavac djumbir nana

Limun stimuliše rad jetre i podstiče detoksikaciju organizma. On je bazna namirnica i stoga je veoma dobar pri uspostavljanju ravnoteže organizma. Visok stepen C vitamina, kako u limunu tako i u krastavcu, stvoriće dobru podlogu za jačanje imuniteta.

Bitno je da tokom dana popijete ovu vodu, a drugi dan pravite novu količinu. Ukoliko ste žedni, pijte i drugu vodu, ali je važno da mršava voda bude potrošena u toku dana. Ovaj tretman ponavljajte koliko god puta hoćete, ali je zdravo barem jednom nedeljno da napravite mršavu vodu i ispijete je.

U koliko sprovodite detoksikaciju jednom nedeljno, važno je da se trudite da taj dan jedete samo sveže voće i sveže povrće koje nije termički obrađeno.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti