brena
printscreen
brena

printscreen

Foto: printscreen

Brena kaže da je jedan od glavnih krivaca njenog tadašnjeg fizičkog izgleda zapravo novac, koji joj je manjkalo, pa je kao i svi studenti živela na pašteti i hlebu.

- Dok sam studirala, jela sam paštetu i hleb. Pila sam i mnogo jogurta da bi me zasitio, jer nisam imala večeru svaki dan. - započela je priču i dodala:

- Kad sam videla fotografije na kojima sam debela, bila sam besna na sebe. Sve sam ih iscepala i, hvala Bogu, da ih nemam više. Tad sam dogurala do 89 kilograma! Znate koliko je to?! Tu je još malo 90, a gde je 90, tu je i 100! - iskrena je Brena.

Pevačica objašnjava kako su je pogađali komentari bližnjih, kolega i prijatelja pa je jednog dana stala pred ogledalo bez odeće i shvatila da hitno mora da smrša.

Od tada, pa do danas se pridržava ovog jelovnika. Zhvaljujući njemu, ona ima savršenu liniju, a izgubljene kilograme nikad nije povratila.

- U mojim godinama čovek nauči da ne treba ni u čemu da preteruje, naročito u mesu, koje je kod nas glavno u jelovniku - priča pevačica i objašnjava kako je godinama uspela da zadrži figuru na kojoj su joj mnoge žene zavidele:

Evo kako izgleda njen plan ishrane:

Dan 1

Doručak: Musli od ovsanih pahuljica, badema i svežeg voća

Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.

Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.

Dan 2

Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.

Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.

Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.

Večera: salata.

Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.

Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.

Dan 3

Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.

Večera: mediteranska salata od tunjevine.

Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.

Dan 4

Doručak: omlet i salata.

Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.

Večera: Cezar salata.

Dan 5

Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.

Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.

Večera: Sezinska vitaminska salata sa kockicama mesa.