...
Shutterstock
...

Shutterstock

..., Foto: Shutterstock

Svi se radujemo borbi za pobedničko jaje, ali se još radije sećamo kako smo kao deca farbali jaja s mamama i bili musavi od glave do pete! Pa zašto ne biste svom detetu obezbedili sećanja za ceo život malo drugačijim jajima od uobičajenih.

# 1 Šećer i tempere
Klinci obožavaju tempere, a ni guranje ruku u brašno i šećer nije im mrsko. Za ovu aktivnost obojte jaja temperama. Najpopularnije boje su pastelne, koje ćete dobiti kad u belu temperu pomešate mrvicu plave, zelene, crvene, žute ili ljubičaste. Nakon što obojite jaja temperama, odmah ih uvaljajte u posudicu u koju ste sipali šećer ili šarene mrvice za kolače.

# 2 Jaja iz crtića
Šta deca vole? Crtaće! Uvek i svuda, pa i na uskršnjim jajima. Ima li boljeg načina da ih motivišete za porodične aktivnosti!

NINDŽE Jaja kao superheroji? Što da ne! Ofarbajte ih u zeleno, a preko očiju im nacrtajte maske u crvenoj, narandžastoj, plavoj i ljubičastoj boji.

...

Instagram

Foto: Instagram

MALCI Ima li neko ko ne voli Malce? Donji deo jajeta obojte u plavu, a gornji deo u žutu na kojoj ćete nacrtati velike oči temperom ili crnim flomasterom. I samo da vas upozorimo: Bob ima dva oka, a Stjuart jedno oko. Za Kevina odaberite najveće, a za Boba najmanje jaje. Divotica!

...

Instagram

 Foto: Instagram

# 3 Jaja na manikiru
Imate li kuću punu devojčica? Možda onda da predvidite i neka malo damskija jaja - na primer, ona koja su bila kod manikira i pedikira. Nabavite lakove za nokte u nekoliko boja i nakapajte ih u plastičnu čašu ili činijicu s vodom. Uronite jaja, a kad se oboje i osuše, premažite ih još jednim slojem bezbojnog laka i uvaljajte u šarene šljokice ili ih ukrasite mašnicom. I manikir je gotov!

# Jajasti smajlići
Ako su vam deca školarci, znate koliko obožavaju smajlije i skraćenice. Oni vama LOL, vi njima OMG! A u međuvremenu im omogućite da naslikaju smajlije i namćore na jajima. Obojte ih u žuto i nacrtajte razne ekspresije kao što su usta i dva crvena srca ili isplaženi jezik. Biće tu materijala i za deljenje na Instagramu ili Tiktoku - da, Fejs je samo za matorce.