Pauza za ručak
Shutterstock
Pauza za ručak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kako vreme odmiče, sve je manje snage za rad, pa često kućne obaveze odložimo za sutra. Da biste svakodnevno čišćenje učinili jednostavnijim, raščlanite zadatke koje treba da obavite svakog dana u odnosu na one koji mogu da sačekaju. Dajemo vam spisak pet stvari za čišćenje, koje ako praktikujete svakog dana, kuća će vam uvek izgledati tip-top.

Bez gomile sudova

Bez gomile sudova

Shutterstock

Bez gomile sudova, Foto: Shutterstock

Nemojte dopustiti da se sudovi nagomilaju jer preskakanje ovog svakodnevnog posla može izgledati neuredno. Umesto da vas sačeka brdo prljavih sudova na kraju dana, svaki put kada upotrebite šolju ili tanjir, odmah ih operite, jer je tada potrebno manje snage za trljanje nego kad se hrana skori.

Prebrišite pult i sto

Prebrišite pult i sto

Shutterstock

Prebrišite pult i sto, Foto: Shutterstock

Ne ostavljajte radnu površinu i sto za ručavanje umrljane sosom ili mrvicama jer će se sakupiti bube i mravi. Za ovo čišćenje vam je potrebno manje od minuta, a efekat će uvek biti primećen.

Svakodnevno iznosite smeće

Svakodnevno iznosite smeće

Shutterstock

Svakodnevno iznosite smeće, Foto: Shutterstock

Svakog dana ispraznite korpu za smeće, naročito ako kuvate svakog dana. Da se ne bi širio neprijatan miris iz kante, pre nego što stavite novu kesu, špricnite je asepsolom koji će neutralisati zaostali miris đubreta.

Uklonite fleke odmah

Uklonite fleke odmah

Shutterstock

Uklonite fleke odmah, Foto: Shutterstock

Ako vam slučajno padne kap vina ili hrane tokom večere na stolnjak ili garderobu, odmah je uklonite. Što duže čekate, teže će se odstraniti i više ćete se mučiti kasnije s njenim skidanjem.

Posle kupanja - brisanje

Posle kupanja - brisanje

Shutterstock

Posle kupanja - brisanje, Foto: Shutterstock

Ovaj posao oduzima samo pola minuta, a zahvaljujući njemu nećete morati satima da ribate fugne. Svakog dana nakon tuširanja, prođite sunđerom i deterdžentom po kadi i zidovima okolo i kupatilo će odmah izgledati blistavije.

PROČITAJTE JOŠ: