Prodavnica, voće, povrće, samoposluga
EPA/ANDREJ CUKIC
Prodavnica, voće, povrće, samoposluga

EPA/ANDREJ CUKIC

Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Zbunjeni ste jer su u pitanju namirnice koje mogu dugo da stoje, ali evo u čemu je caka - u pitanju je najobičniji trik prodavaca! 

Radnjama se ne isplati da se roba ne proda, zbog čega će pokušati da vam prodaju i neugledno ili manje sveže voće i povrće. Postoje čitavi serijali dokumentarnih filmova o tome koliko se hrane na godišnjem nivou baca, samo zato što su kupci navikli da kupuju povrće i voće "kao za izložbu".

Najsvežije voće i povrće naći ćete ispod, ili iza, onog koje je izloženo na najupadljivijem mestu. Prodavci žele da najpre prodaju ono kojem se bliži isticanje roka trajanja. Pročitajte i kakav jogurt nikada ne bi trebalo da kupite!

Imate pravo da pitate tu osobu da li ima svežije voće, ali je do politike radnje da li će vam i doneti drugu robu iz skladišta. Najlakši način da nađete sveže je da sami potražite ispod vidno izloženog voća ili povrća.

Komentari (2)

S2

26.04.2021 16:06

Cela psihologija trgovine se danas zasniva na prevarama, obmanama, trikovima. Razmislite i sami zašto je svetlo u hladnjaku za meso druge boje, zašto nema časovnika na zidu u marketima, zašto se prozori lepe neprovidnim folijama...mogu da nabrajam do sutra.

Bocko

26.04.2021 16:56

Auu, otkrili ste toplu vodu!!!