ZA DOBRO ZDRAVLJE Najbrži način detoksikacije organizma: Pet stvari koje trebate uraditi svako jutro

Čim se probudite, možete blago protrljati dlan o dlan i tako ih malo razmrdate i zagrejete

Muškarac, napitak, recept, smuti
Foto: Shutterstock, ilustracija

Ove rituale trebali bismo primenjivati dugoročno i dosledno. Jer, upravo je upornost i redovnost u zdravim ritualima ono što prija organizmu.

Donosimo 5 stvari koje bismo trebali činiti svakog jutra.

Protrljajte lice, vrat i uši dlanovima

Energetsko buđenje je nešto čemo ne pridajemo značaj jer jurimo na zvuk alarma i uvek brinemo da ćemo zakasniti. Promenite to. Čim se probudite, možete blago protrljati dlan o dlan i tako ih malo razmrdate i zagrejete.

Zatim nežno protrljajte lice, vrhovima prstiju pređite preko obrva nekoliko puta, pa nastavite dlanovima od brade ka ušima, preko obraza i zatim istrljajte ovlaš ušne školjke.

Popijte mlaki napitak po izboru

Mnogi vole da popiju čašu mlake vode sa sokom od limuna, a drugi ga ne vole i piju ovo na silu. Poslušajte svoj organizam i izaberite čaj, biljno mleko ili proteinski napitak, ali pazite da bude mlak i pijte polako.

Istrljajte telo pre oblačenja

Najbolje je da koristite nježnu četku od prirodnog materijala. Ne mora ovo da traje predugo, ali je važno da se koža stimuliše, a cirkulacija krvi i limfe podstakne.

Hodajte napolju barem 10 minuta

Ako imate kuću sa dvorištem, verovatno ćete iskoristiti ovo vreme i da nešto uradite, možda prostrete ili pokupite veš, donesete nešto iz bašte ili se poigrate sa kućnim ljubimcima. Potrudite se da se što više razmrdate, svesno se sagnite malo jače, istegnite malo više, potrčite malo brže.

hod hodanje šetnja

Ako nemate dvorište, izađite na terasu i uradite par vežbi istezanja. Ako nemate terasu, otvorite širom prozor, po mogućnosti onaj na suncu i duboko dišite uz lake vežbe.

5. Nemojte jesti dok ne ogladnite

Mnogi naglašavaju važnost jutarnjeg obroka, ali doručak treba da bude u vreme koje najviše odgovara vašem organizmu. Najbolje bi bilo da obavite jutarnju toaletu i tek onda doručkujete. Također, birajte obavezno voće ili povrće.

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti