Nikad ne secite peršun nožem: Evo i zašto!

Začine ne treba nikada seći nožem na dasci, postoji pametniji način

Celer peršun
Foto: Shutterstock

Kada sečete peršun i ostalo začinsko bilje u "buketu", najbolje je da to radite makazama, a ne nožem. Buketić će ostati vezan, pa ćete moći da iseckate samo onoliko koliko vam je potrebno.

KAKO VI SEČETE PERŠUN?

Ako želite da ga zamrznete, podelite ga na gomilice i svaku spustite u ključalu vodu na nekoliko sekundi. Potom stisnite bilje prstima da biste ga ocedili, pa ga spakujte u kesicu i stavite u zamrzivač.

Sačuvaćete mu ukus i moći ćete da ga iskoristite u koje god doba godine budete želeli.

Limun, peršun
Foto: Profimedia

Više vesti o ovoj i sličnim temama možete pogledati OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi