Melinda i Bil Gejts
EPA
Melinda i Bil Gejts

EPA

Foto: EPA

"Kada sam bio sam, razmišljao sam o ženidbi i zvao sam En i tražio njeno mišljenje", nakon čega je ona rekla da bi "Melinda bila idealna za njega jer je inteligentna".

Gejts i Vindbladova su svake godine išli na odmor, gde bi uživali u vožnji bagijima i šetnji plažom. "Pričali smo o svetu, o nama", rekla je En "Postu". Gejts je čak u kancelariji držao njihovu zajedničku sliku, a 1995. godine su zajedno išli u Indoneziju i delili radni i životni prostor.

Najveću humanitarnu fondaciju na svetu osnovali su 2000. godine i doprineli više od 50 milijardi dolara u različite svrhe, a njihova fondacija takođe je i glavni investitor u lečenju korona virusa.

U zajedničkom saopštenju koje su oboje objavili na svojim Tviter nalozima u ponedeljak, naveli su da će nastaviti sa radom fondacije, ali da je njihovom braku došao kraj.

"Nakon puno razmišljanja i puno truda, doneli smo odluku da okončamo svoj brak. Tokom poslednjih 27 godina podigli smo troje neverovatne dece i osnovali fondaciju koja pomaže svuda u svetu. Nastavljamo sa verom u tu misiju i radićemo zajedno na fondaciji, ali više ne verujemo da možemo opstati kao par u narednoj fazi naših života. Molimo za privatnost i razumevanje za našu porodicu dok započinjemo novi život", naveli su bivši supružnici.