narodni front
Foto: Instagram/mina_fu, Alo
narodni front

Foto: Instagram/mina_fu, Alo

Foto: Instagram/mina_fu, Alo

O slučaju Mine Smiljanić i njenom iskustvu u porodilištu "Narodni front" bruje društvene mreže - ona je do detalja opisala svoje navode o akušerskom nasilju, neljudskom i ponižavajućem tretmanu od strane anesteziologa dr Tomislava Krajinovića.

Zaposleni u klinici "Narodni front", za portal "Alo" mahom ističu da je dr Krajinović jedan od najboljih srpskih anesteziologa. Za njegovu stručnost imaju samo reči hvale, svi žele da rade upravo sa njim iz razloga jer su sigurni da će u svakoj situaciji reagovati u najboljem interesu pacijenta.

S druge strane njegov način obraćanja prema pacijentkinjama, ne služi mu na čast. Zaposleni su kažu navikli na njihovo grubo ophođenje, što zbog kolegijalnosti dr Krajinović stavljaju u drugi plan. Sasvim druga priča je kad se radi o pacijentkinjama, koje ga prvi put sreću. Kako kažu doktorove kolega žene često budu uplašene i zgrožene njegovim rečnikom, koji često ume da bude uvredljiv.

Ovo nije prvi put da se ime ovog doktora dovodi u vezu sa skandalima, pa i sa krivičnim delima.

Naime, dr Krajinović je pre 9 godina završio ni manje ni više nego na stranicama crne hronike i to zbog ilegalnog abortusa.

"Ginekolog Dejan Pavlović (45) i anesteziolog Tomislav Krajinović (52) uhapšeni pod sumnjom da su u privatnoj klinici "Irina" pacijentkinji u 14. nedelji trudnoće obavili abortus, na koji ju je naterala porodica sada već bivšeg muža. Ginekolog Dejan Pavlović (45) i anesteziolog Tomislav Krajinović (52), lekari GAK "Narodni front" u Beogradu, uhapšeni su juče pod sumnjom da su u privatnoj klinici "Irina" pacijentkinji iz okoline Pančeva u 14. nedelji trudnoće obavili abortus i to joj naplatili 600 evra, iako je ovaj zahtev dozvoljen do 10. nedelje", deo je vesti koju je objavio portal novina Press.

Protiv lekara je tada podneta krivična prijava i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, a krivična prijava u redovnom postupku povedena je i protiv vlasnika ordinacije dr Branislava.

Sporni abortus obavljen je pre tačno deset godina - aprila 2011. godine.

Prema nezvaničnim informacijama Pressa, lekari su abortus izveli pacijentkinji iz okoline Pančeva, koja je i prijavila krivično delo i rekla da je bila naterana na ovaj zahvat.

- Po onome što je ona prijavila policiji, nju je porodica tadašnjeg, a sada bivšeg muža podstrekivala na abortus. Sedam dana pre nego što joj je urađena kiretaža, bila je u Domu zdravlja u Pančevu, gde joj je rečeno da se trudnoća odvija normalno - otkrili su tada za Press u beogradskoj policiji.