Gležnjače
Shutterstock
Gležnjače

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Od čizama prvenstveno očekujemo da budu maksimalno udobne, na drugom mestu je njihov izgled. Sa širokim spektrom boja i oblika, izbor kako možete da ih nosite je zaista veliki. Ipak, dajemo vam nekoliko novih ideja kako da ih nosite uz farmerke, suknje ili haljine.

Ultramoderno uz farmerke

Čizme

Shutterstock

Čizme, Foto: Shutterstock

Ako želite da vizuelno imate duge noge, uparite tamne, uske farmerke sa gležnjačama u istoj nijansi, a najbolje bi bilo da imaju potpeticu. Francuska prva dama Brižit Makron, koja važi za modnu ikonu među suprugama zvaničnika, obožava ovakav stil i upravo je po njemu prepoznatljiva. Što se tiče gornjeg dela, možete obući bilo šta, široki džemper ili omiljena košulja upotpuniće vaš izgled. Ukoliko ste, s druge strane, ljubitelj širokih farmerki, mat čizme su idealan spoj. Za šire i opuštene farmerke, zavrnite nogavice i pokažite malo kože, a uz njih nosite čizme inspirisane kaubojkama. Gležnjače sa visokom potpeticom daće ženstven i ultra moderan izgled ako ih ukombinujete sa zvoncarama.

Dajte haljinama šansu

Dajte haljinama šansu

Shutterstock

Dajte haljinama šansu, Foto: Shutterstock

Haljine su same po sebi dovoljne za moderan izgled, ali budite pažljive ako želite da ih uklopite uz gležnjače. Sasvim je dovoljno da one budu minimalističkog izgleda, jer tako sigurno nećete pogrešiti. Za kratke haljine, čizme sa malom potpeticom imaju istu moć kao da nosite salonke. Haljina sa atraktivnim geometrijskim oblicima će razvedriti dosadne kišovite jesenje dane. Neka bude dugačka i asimetrična, pa sa njom uparite jednostavne crne gležnjače od antilop kože. Karirani, cvetni ili bilo koji drugi dezen haljine odlično se slaže sa svim kratkim čizmicama. Posebno će biti efektno ako ponesete jednobojne čizmice koje imaju neobičnu petu.

Ne odustajte od suknji

Ne odustajte od suknji

Shutterstock

Ne odustajte od suknji, Foto: Shutterstock

Ako posedujete fantastičan par čizmica od pliša ili somota, najbolji način da kreirate savršen izgled je da postignete rustičan izgled. Obucite kraću suknju i dodajte joj teksas košulju. Nećete pogrešiti. S druge strane, čizmice visokog sjaja uparite sa nešto elegantnijim izgledom, idealnim za poslovnu večeru. Ravne gležnjače u kombinaciji sa mini suknjama daće prosto neodoljiv izgled, a između ostalog ćete pokazati i noge.