PSIHOLOZI ODGOVORILI Koliko često treba da se viđate sa partnerom na početku veze?

Sasvim je normalno da na početku veze želite da provodite što više vremena sa svojim partnerom. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, trebalo bi da postoji određena granica

Par, muvanje, flert, veza, ljubav, romansa, seks, strast
Foto: Shutterstock, ilustracija

Naučnici smatraju da bi upravo na početku emotivne veze trebalo da se držite rasporeda viđanja jer tako možete na najbolji način da razvijete kvalitetan odnos sa partnerom.

Tako, prema njihovom mišljenju, ne bi trebalo da imate sastanak češće od dva puta nedeljno.

Razlozi zašto bi trebalo da smanjite viđanje sa svojim izabranikom su sledeći:

Imaćete bolji pogled na vezu

Ukoliko biste se prečesto viđali sa partnerom mogli bi da se osetite anksiozno, što može da proizvede druge probleme i potencijalno ugrozi vezu. Može se desiti da odete predelako i da se upletete u vezu jer ste zaslepeljni emocijama. Kada biste proredili sastanke, imali biste bolji uvid u vašu vezu i shvatili biste u kom pravcu ona ide.

Zadržali biste privatnost

Pred dečkom razmotala peškir ispred prozora tako da je ceo grad video njeno nago telo
Prema statističkim podacima, stopa razvedenih je mnogo veća među parovima koji imaju privatne probleme nego kog nesrećnih brakova ili ljudi koji imaju problemi sa intimnošću. Ako želite da ostvarite kvalitetnu i dugu vezu, važno je da uvek odvojite vreme za pirvatne stvari koje su vam važne u životu. Zapamtite, u vezi morate da zadržite svoju individualnost i slobodu. Dakle, da imate vreme za sebe kako biste razmislili o svojim željama i ciljevima, pogotovo na početku veze.

Par, muvanje, flert, veza, ljubav, romansa, seks, strast
Foto: Shutterstock, ilustracija

Bolje ćete se upoznati

Ne morate osobi sa kojom se viđate da budete na raspolaganju 24 sata u nedelji. Ako imate iskrene emocije i želite da vaš odnos traje, bolje da se opustite i uživate u zajedničkom vremenu. U najboljem scenariju, može se desutu da provedete čitav život zajedno. Nemojte da brinete o budućnosti.

Izgradićete neraskidivo prijateljstvo

Istraživanje psihologa iz 2014. godine je pokazalo da parovi koji opisuju odnos sa partnerom kao "blisko prijateljstvo" imaju bolju vezu, u poređenju sa onima koji smatraju da su "srodne duše". Kada upoznate osobu koja vam se dopada, probajte da saznate sve o njoj i razvijajte poverenje.

Muvanje, flert, par, ljubav, veza
Foto: Shutterstock, ilustracija

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi