OTKRIVANJE ŽENSTVENOSTI PRIKRIVANJEM Odevne kombinacije koje su Hičkokovim plavušama obezbedile status modnih ikona! (FOTO)

Ženstvenost i atributi skriveni iza jednostavnosti, jer malo je nekad mnogo!

Hičkokove plavuše
Foto: Printscreen/Alo.rs

U svojim filmovima Alfred Hičkok želeo je uglavnom plavuše. Otuda i sam pojam "Hičkokove plavuše". Sve heroine njegovi ostvarenja su inteligentne, mačkaste, specifične lepote koja je protkana suštinskim glamurom.

Pored uloga o koje su postale kultne, kao i sama ostvarenja iščašenog reditelja sa istančanim osećajem za estetiku, ono što je neprolazno je moda, tj. odeća koje su glumice nosile u Hičkokovim filmovima.

 

Hičkokove plavuše
Foto: Printscreen/Alo.rs

Grejs Keli, Kim Novak, Tipi Hedren i druge poznate lepotice žarile su i palile u konzervativnim kostimima koji nisu isticali njihove ženstvene atribute. Minimalizam stila kreacija iz filmova poput "Vrtoglavice", "Pogleda kroz prozor" i "Ptica" odišu vanvremenskom notom i obezbedile su slavnim umetnicama statuse modnih ikona.

Spoj mode i fetiša maestralno je odražen u "zarobljeničkim" kreacijama u kojma su se našle Kim, Grejs i Tipi.

Hičkokove plavuše
Hičkokove plavuše, Foto: Printscreen/Alo.rs

Sam Hičkok je svoje heroine opisivao kao dame ispod čijih se uglađenih i konzervativnih fasada skriva suzdržana senzualnost, koja čeka samo pravu situaciju da izbije na površinu.

U našoj galeriji pogledajte toalete koje otkrivaju ženstvenost prikrivanjem:

 

 

 

 

 

Povezane vesti