keri i zverka, sex i grad, cipele
YouTube prin.screen
keri i zverka, sex i grad, cipele

YouTube prin.screen

keri i zverka, sex i grad, cipele, Foto: YouTube prin.screen

Da li ste nekada eksperimentisali sa “dirty talk-om”?

Pokušajte, za početak može da bude zabavno.

A može da bude i izuzetno jak afrodizijak.

Nekada čak i najjednostavnije reči, ili fraze mogu da izlude vašu drugu polovinu.

Mnogi muškarci i žene su na Twitteru otkrili da vole da čuju sopstvena imena za vreme seksa. To u krevetu može da se postigne na više načina.

Recimo, zavodljivo šaputanje imena u uvo, autoritativno izgovaranje uz seksi uputstva, ili uzvikivanje na vrhuncu strasti.

“Tokom seksa volim da čujem kako izgovara moje ime”, priznala je jedna žena na Twitteru. “Ne mislim da imam seksi ime, ali obožavam da ga čujem u krevetu”, “Zašto je tako dobar osećaj čuti sopstveno ime tokom seksa?”, još su neki od komentara.

Zašto takav jednostavan čin može biti toliko efikasan? Dr. Mišel Druan, profesorka psihologije sa Univerziteta Fort Vejn kaže da slušanje vašeg imena pomaže da se više povežete sa svojim partnerom.

“Mi po prirodi tražimo pripadnost i ljubav kao jednu od naših glavnih ljudskih motivacija”, rekla je za doktorka.

“Kada neko izgovori vaše ime, prepoznaje vas u svom krugu i potvrđuje da ste im poznati, možda pojačavajući osećaj pripadnosti.”

Klinički seksolog Sindi Darnel se složila sa tom teorijom. Ona kaže da slušanje sopstvenog imena “može biti oblik validacije koji može dovesti do osećaja uključivanja, ako je validacija izvor seksualnog uzbuđenja.”

Treba napomenuti i kako ovo nije podjednako napaljujuće svima, pa stručnjaci preporučuju da razgovarate sa partnerom ili partnerkom o vašim preferencijama u spavaćoj sobi, od toga šta biste voleli da čujete do onoga što biste voleli da probate.

PROČITAJTE JOŠ: