nova godina, doček nove godine
Shutterstock
nova godina, doček nove godine

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uz "ghosting" i njemu slične savremene termine u dejtingu, sada se pojavio i novi termin: "snowmanning", prenosi news.com.au.

Ovaj izraz skovala je stranica za upoznavanje eHarmony. Izraz postoji kako bi opisao prazničnu romansu koja se u osnovi "topi" kada praznici prođu.

"Božić je odlična prilika za slavlje i pruža mogućnost za druženje i upoznavanje nekoga posebnog", objasnila je Rachel Lloyd, stručnjak za odnose za ovu web stranicu.

Telefon, poruke, dopisivanje,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Dopadate se jedno drugom, nastavljate flert i dopisivanje, ali vas ipak nije pozvao na ponovni dejt?

"Međutim, kada piće prestane da se toči i svećice se ugase, ponekad se početna navala hemije izgubi. Naše istraživanje pokazuje da se mnogo ljudi povuče iz tih novih odnosa, što je trend koji nazivamo 'snowmanning'", rekla je Lloyd.

Prema stranici za upoznavanje, procenjeno je da će 53 posto onih koji su učestvovali u prazničnom flertu postati žrtve "snowmanninga" u sledećih desetak dana.

Lap top laptop četovanje dopisivanje kompjuter

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kako se veruje, ovaj izraz je inspirisan animiranim filmom "Snowman" iz 1982. godine. U filmu dečak napravi Sneška belića koji magično oživi, a par zajedno putuje na Severni pol kako bi našli Deda Mraza. Međutim, nakon dana avanture, sunce izlazi i otapa Sneška, a dečaku ostaju samo dragocena sećanja na dobra vremena.