Treba vam samo JABUKA i ovaj začin, za napitak koji ubrzava mršavljenje

Najbolje je popiti jednu čašu ovog napitka ujutru na prazan želudac

limun, med
limun, med, Foto: Shutterstock

To da moramo da pijemo najmanje dva litra vode na dan nije ništa novo. Ako vam je sama voda previše dosadna, imamo alternativu. Osim što je preukusna, kombinacija jabuke i cimeta fantastično reguliše metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminišući višak zadržane tečnosti iz organizma.

Zaboravite na vodu s limunom u čije blagotvorne sposobnosti se žene već godinama kunu. Voda sa jabukom i cimetom je hit napitak za mršavljenje ovog proleća i ima dve prednosti: deluje tako da smanjuje upalne procese u telu i podstiče razmenu materija. To znači da ova mešavina pomaže telu da se reši otrovnih materija, ali i da pri tome mršavi. Razlog za to je mešavina vitamina, minerala, prirodnih materija i antioksidanasa iz jabuka i cimeta.

Kako napraviti hit napitak za mršavljenje

Sastojci: 1 litra vode (obične ili mineralne), 1 prutić cejlonskog cimeta, 1 zelena jabuka, 1 limun

Priprema: Ugrejte vodu u loncu (ali ne da provri). Potom je prelijte u bokal i dodajte cimet i sitno iseckanu jabuku. Ostavite da se malo ohladi, poklopite i stavi u frižider. Nakon otprilike dva sata izvadite napitak iz frižidera, dodajte sok isceđenog limuna i uživajte!

Najbolje je popiti jednu čašu ovog napitka ujutru na prazan želudac – kako bi materije optimalno delovale. Preostali napitak pijte povremeno tokom dana. 

Slične tekstove nađite OVDE!

Povezane vesti