Lepota Korejki
Shutterstock
Lepota Korejki

Shutterstock

Lepota Korejki, Foto: Shutterstock

Korejke uvek izgledaju mladoliko i negovano, a njihova koža je glatka, zategnuta i bez bora. Zapravo je teško reći koliko im je godina jer izgledaju kao tinejdžerke čak i kad zagaze u četvrtu deceniju. Deo ovog fenomena možemo pripisati genetici, ali za tako dobar izgled još su važniji svakodnevni rituali. Evo šta treba da znate kako biste izgledali poput ovih istočnjačkih lepotica.

Posebna kućna nega

Posebna kućna nega

Shutterstock

Posebna kućna nega, Foto: Shutterstock

Čišćenje je od vitalnog značaja i Korejke to čine čak dva puta zaredom! Jedan od najpopularnijih tonika je vrlo jednostavan: u šolju tople vode dodajte supenu kašiku morske soli i pomešajte. Posle svakog umivanja natopite tupfer ovim rastvorom i njime nežno pređite preko lica. Pore će se suziti a eventualne akne smanjiti na minimum.

Limun za izbeljivanje

Limun za izbeljivanje

Shutterstock

Limun za izbeljivanje, Foto: Shutterstock

Iako Korejke izbegavaju i sunce, pa ne izlaze napolje bez kreme s visokom zaštitom, primenjuju prirodan način za borbu protiv fleka od sunca, a to je običan limun. Njegova kiselina deluje kao piling, uklanja mrtve ćelije a pigmentne mrlje čini manje vidljivim.

Čuveni trik jamsu

Za nas zapadnjake pomalo neuobičajen, Korejke imaju poseban način da im šminka potraje duže a da koža bude nežna a mat. Prvo nanesu šminku, a potom, verovali ili ne, zarone lice u činiju s ledenom vodom na dvadesetak sekundi.

Alge umesto kreme

Alge umesto kreme

Shutterstock

Alge umesto kreme, Foto: Shutterstock

Kad je lice očišćeno, na njega stavljaju nori alge koje koriste umesto hranljive kreme. Dovoljno je uzeti nekoliko listova algi, spustiti ih u toplu vodu, a onda staviti da odstoje na licu 15 minuta.

Najstariji recept

Najstariji recept

Shutterstock

Najstariji recept, Foto: Shutterstock

Jedan od najstarijih recepata lepih Korejki preporučuje da potopite sterilnu gazu u sojino mleko, stavite na očišćeno lice i ostavite da deluje 20 minuta.

Jačanje imuniteta kože

Jačanje imuniteta kože

Shutterstock

Jačanje imuniteta kože, Foto: Shutterstock

Više smo nego ažurni u poslednje vreme kad je održavanje imunološkog sistema u pitanju (hvala cinku i vitaminu C), ali Korejci su zabrinuti i za imunitet svoje kože, pa žene vode brigu o svemu što unose u organizam. Nikada se ne prejedaju i izbegavaju velike količine pržene i slatke hrane, a obožavaju voće, povrće, ribu, žitarice i uopšte sve namirnice koje su dobre za kožu.

PROČITAJTE JOŠ: