princeza Dajana
Shutterstock Editorial/Profimed
princeza Dajana

Shutterstock Editorial/Profimed

Foto: Shutterstock Editorial/Profimed

Iako je volela da promoviše britanske dizajnere, princeza Dajana je obožavala i odeću sa stranim potpisom, pa je rado nosila brendove kao što su Versaće i Moskino. Ipak, teško se „pomirila“ sa francuskom modnom kućom, iz jednog vrlo ličnog razloga.

Kada se prošle nedelje na društvenim mrežama pojavila prva fotografija Kristin Stjuart kao pokojne princeze Dajane, igrane u predstojećem filmu „Spenser“, mnoge fanove Lejdi Di privukao je izbor kostima.

princeza Dajana

Shutterstock Editorial/Profimed

Foto: Shutterstock Editorial/Profimedija

Na fotografiji Kristin nosi crveni vintage kaput Šanel i crni šešir sa tilom, a ova odeća odnosi se na odeću koju je princeza Dajana nosila na božićnoj misi 1993. godine, u vreme kada je razmišljala o razvodu od princa Čarls.

Glumica, koja će glumiti Dajanu u predstojećem filmu, ambasadorka je modne kuće Šanel, pa ne čudi što je kostimograf filma "zavirio" u arhivu te poznate modne kuće kako bi pronašao crveni kaput iz tog perioda.

Ipak, fanovi su primetili da je Šanel neobičan izbor iz dva razloga - Dajanin kaput na misi nije bio Šanel i imala je izuzetno složen odnos sa tom kućom i iz zanimljivog razloga.

Naime, Lejdi Di je bila poznata po besprekornom modnom stilu, a urednik britanskog Voga često ju je savetovao, poput privatnog stilista.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Watcher (@houseofthewatcher)

Dajana je podržavala britanske dizajnere, ali je i sa velikom strašću nosila strane, poput Moskina, Versaćia i Diora.

Ipak, Šanel ga je počela nositi krajem 1980-ih, i to "oprezno" i prilično retko.

Ljubomora je jača od želje za modnim izražavanjem

Princezi Dajani su se zaista svideli modeli koje je za kuću Šanel dizajnirao legendarni Karl Lagerfild, ali je imala velikih problema sa logom.

U snimljenim intervjuima koji se mogu čuti u dokumentarnom filmu „Diana: In Her Ovn Vords“, koji se može gledati na Netflik-u, Diana se seća kako je jednog dana videla manžetnu u obliku slova C (Šanelov logotip) na zglobovima svog supruga Princa Čarlsa.

„Pitao sam ga:„ To si dobio od Kamile, zar ne? “A on je odgovorio:„ Da, u čemu je problem? To je samo poklon od prijatelja. “„ Oh, kako smo se tada posvađali. Ljubomora, čista. ljubomora. I to je bila dobra ideja sa dva C-a, ali ne tako pametna “, rekla je Dajana.

princeza Dajana

Shutterstock Editorial/Profimed

Foto: Shutterstock Editorial/Profimed

U isprepletenim slovima C, koja označavaju prva slova imena i prezimena Koko Šanel, Kamila i Čarls prepoznali su prva slova svojih imena, ali Diani se to nikako nije svidelo i zato je njen brend Šanel bio - odbojan.

Prema britanskom Telegraphu, nekoliko Dianinih modnih saradnika izjavilo je da je Dajana rekla da ne želi da nosi logotip Šanel. „To su Kamilla i Čarls, znate?“ Jednom je rekla svom stilisti.

PROČITAJTE JOŠ: