Milan Stanković, Vesna Zmijanac, Nikolija Jovanović
Foto: Youtube printscreen
Milan Stanković, Vesna Zmijanac, Nikolija Jovanović

Foto: Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Pevačica Nikolije Jovanović često je umela da "spoji nespojivo" i da se poigra sa aktuelnim trendovima. Svaki put i gde god da se pojavi, o njenom zanimljivom stilu se priča "na sva usta". Do sada smo poznatu pevačicu Nikoliju uglavnom viđali u skupocenim komadima renomiranih brendova, ali nas je jednom fotografijom na društvenim mrežama iznenadila.

Naime, Instagram stranica koja se bavi prodajom vintidž komada se pohvalila da njihovu košulju nosi upravo Nikolija. Trudna Nikolija zrači lepotom u retro šarenom komadu koji joj savršeno pristaje. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by uskociumoje (@uskociumoje)

Zbog minimalnih cena, mnogi kupovinu u trgovinama ovog tipa povezuju sa najnižim slojevima društva. Da li je to zaista tako govori vlasnik jednog "second hand-a" na Voždovcu:

"Ovde kupuju pretežno ljudi koji imaju novca. Siromašni i ne ulaze. Očigledno ne znaju šta ovde mogu da nađu. Obrazovan čovek zna da je kupio originalnu Bossovu košulju za 500 dinara. I on zna šta je kupio. Ovaj drugi to ne zna.”

Ni Nikoliji nije problem da ponese komad koji je već bio nošen. Mnoge žene, oduševio je ovaj potez pevačice, jer je opšte poznato da se brojni šik komadi mogu naći u "sekond hend" radnjama, kojima poverenje očigledno poklanjaju i brojne poznate ličnosti.

U jednom trenutku u svojoj karijeri, Džulija Roberts je zaradila 15 miliona dolara za film. Iako dobro zarađuje, ova zvezde je snimljena kako sa svojom decom kupuje u second hands radnji.. Ona jednostavno nastavlja radi ono što smatra da je u redu i pokazuje svojoj deci kako da prepoznaju kvalitet , bez obzira gde oni mogu da ga pronađu.

Za razliku od njenog lika Keri Bredšo, Sara Džesika Parker definitivno nije jedna od onih koji troše velike količine novca na cipele i torbe. Malo je poznato da takav odnos prema novcu Sara ima još iz detinjstva. U njenoj porodici je bilo osmoro dece, a njeni roditelji su jedva sastavljali kraj sa krajem. Danas deca glumice često nose čak i polovnu odeću.

Sara Džesika Parker

Profimedia

Od domaćih ličnosti ima nekoliko onih koji rado pribegavaju trendu šopingovanja u prodavnicama polovne odeće, kako bi na taj način pomogli u spašavanju planete i sprečavanju problema fast fashion-a.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by zoi (@zodackwhite)

Jedna od njih je i Zoi koja je jednom prilikom izjavila da ne dajem mnogo novca za odevne komade jerza sebe smatra da je promenljive prirode, i baš iz tog razloga kupuje po povoljnim cenama u second hand radnjama.

Ipak, nisu samo žene sa javne scene lude za retro trendovima. Od muških poznatih ličnosti sa naše scene, izdvojio se glumac Dušan Kaličanin koji rado posećuje takva mesta jer nije od onih osoba koje se razbacuju novcem. Iako je neobično da se poznati oblače u radnjama polovne robe, često su to osobe koje neguju zanimljiv stil odevanja.