Jelena Janković
Alo/Dejan Boškov
Jelena Janković, Foto: Alo/Dejan Boškov

Jelena Janković otkrila je da je trudna i da čeka devojčicu sa partnerom dr Brankom Baraćem. I to su zaista predivne vesti i period pun sreće. Čestitke nisu izostale sa svih strana, ali ni osude zbog njenog viđenja o ženama i braku.

Pre tri godine Jelena je govorila za časopis "Story" i tom prilikom opisala muškarca kakvog bi volela da ima uz sebe.

"Da poseduje vrline mladog čestitog čoveka, lepo vaspitanje, toleranciju, razumevanje", rekla je tada teniserka i napomenula čemu se raduje kada završi profesionalnu karijeru:

"Imperativ jedne normalne mlade devojke jeste da zasnuje porodicu i ima decu".

Ta rečenica sada je odjeknula jače nego kad je izgovorena, podvučena je i naslovom, koji je danima glavna tema među ženama na društvenim mrežama.

"And here it goes… Materica rulz",  "Samo onda AKO želi, može, hoće" – samo su neki od komentara besnih žena koje su podelile Jeleninu izjavu uz upozorenje devojkama da tako ne treba razmišljati.

I dok Jelena očekuje svoj "najvredniji trofej", diskusija je pokrenuta – da li su deca zaista smisao života svake "normalne devojke"?

Da li je žena ostvarena samo ako je majka? Šta je s onima koje ne mogu da imaju decu? Ili, jednostavno, ne žele?

To su samo neka od pitanja koja ponovo otvara ovaj naslov, a koja postaju i teža i tužnija s činjenicom da živimo u 21. veku i da je povod izjava jedne uspešne, samostalne, svesne, ali i uticajne žene kao što je Jelena Janković.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (6)

zoran

06.12.2020 15:07

Bravo Jelena. Sta je normalno ako ne da ima decu i dom. Mozda po mnogima treba da ima devojku i da nema dece. E to nije normalno i to je bolest.

Anja

07.12.2020 11:46

@zoran - I za muža takvog idiota kao sto si ti?

XYZ

07.12.2020 13:08

@zoran - Bravo Zorane! A Anja i Tihana i njima slicni neka se dogovore da se nadju negde pa nek onda komentarisu. Mozda se i upare.

lili

07.12.2020 11:09

A šta je to ona loše rekla? Muka mi je više od kvazi-modernih devojaka, koje umesto dece, vodaju kučiće i devojke, Naravno da volim životinje, alo ljudi, to je sasvim druga vrsta ljubavi. Daleko ćemo mi dogurati sa feminizmom, koji je usmeren u pogrešnom pravcu.

Tihana

07.12.2020 11:53

Sta očekivati od akrepa koji jedva upeca muškarca, pitanje i koliko je muškarac kad moze biti sa osobom koja je nit muško ni žensko

Tihana

07.12.2020 12:00

Sta mozemo očekivati od akrepa koji je jedva upecao muškarca na trudnoçu, ako se taj i moze nazvati muskarcem kad je moze da bude sa takvom osobom koja vise liči na muško nego žensko. Svaka çast doktore na jakom želudcu!