Vedrana Rudan
screenshoot/Youtube
Vedrana Rudan

screenshoot/Youtube

Foto: screenshoot/Youtube

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan oglasila se povodom Međunarodnog praznika žena, 8. marta, navodeći da mnoge žene ne bi ni znale da je danas praznik da nisu, kako kaže, dobile cvet na nekom od gradskih šetališta od nekog političara u kampanji.

"Svaka od tih žena se nasmešila ambicioznom mužjaku. Žena mora biti pristojna i kad drek (bezvrednu stvar) dobije. Nije ruža drek? Da ruža nije drek dobijali bi je i muškarci", ističe Vedrana Rudan u svom novom blogu "Guzic**a do slobode".

Tako će danas, kako tvrdi Rudan, muškarci širom Hrvatske ženama deliti "mrtve ruže", pravi poklon za, kako kaže, prave osobe.

"Mi jesmo mrtve ruže. Čak ni trnja nemamo. Kad nas siluju plačemo i tražimo milost, od muškaraca koji zakone donose. Kad nas plaćaju manje od muškaraca tražimo izjednačavanje plata od muškaraca kojim se j**e za naša šaputanja. Ćerke učimo da s*se ili skrivaju, da ne bi bile silovane, ili otkriju, da bi bile silovane od onih koji darove donose. Torbice, radno mesto, stanove. Za ženu je uvek bolje prodavati telo nego dozvoliti da ti ga neko otme i ne plate", ističe Rudan.

Ona ističe da kada neko "otme telo ženi i ne plati" onda ona mora da ga prijavi pa da odgovara na pitanja psihijatara, psihologa, ginekologa, sutkinje, policajke…Dok muškarac ne odgovara, kako navodi, ni na jedno pitanje, već on samo izgovara, tvrdi Rudan, nisam kriv.

Hrvatska spisateljica ističe da su sudeći po presudama, hrvatski sudovi skloniji da, kako tvrdi, poveruju muškarcu da je "usred šumarka drk** pa mu se kur*a natakla na mokri ku***, nego da ga je stavio u devojku protiv njene volje".

"Jedan od njih je u curu uvalio mikser, ali to ni jedan veštak nije mogao da dokaže. Maštoviti su hrvatski momci. Otkako sam ja živa ovo je vreme za žene najgore moguće. Sve nametnute fore, od ubacivanja silikona u si** i guz*** do uštrcavanja hijaluronske kiseline u sve moguće delove tela. Da bi njemu (njima) bile privlačne i večno mlade jer su on (oni) alergični na opuštenu, staru kožu, ako nije njihova vlastita", piše hrvatska spisateljica.

Rudan tvrdi kako današnjim ženama prava borba "nije na pameti". Ona navodi da današnje žene navodno "pljuju na svoje prabake koje se nisu borile za pravo da dobro unovče pi***".

Ona kaže da su te prabake ranije dobijale batine i ginule u borbi za pravo glasa, za pravo na izlazak iz kuhinje, za pravo na posao izvan kuće, za pravo na razvod, kako kaže, za pravo na sva ona prava koja "današnje lutke u kojima ima više silikona nego mesa" odbacuju.

"Ne znam zašto se vraćamo u pećinu? Ko je kriv? Mediji koji zaglupljuju? Oni zaglupljuju i mužjake. Oni se ipak ne miču sa svojih položaja. Dapače. 'Napreduju'. Napadaju žene, prozivaju ih, onih par budala koje dižu glas, odbijaju donošenje zakona koji bi ih mogao zaštiti. Očekivano i svaka im čast. Dok moderne žene svu pažnju posvećuju povećanju svoje guz*** uz pomoć silikonskih lopti, moderni muškarci se istovremeno bore za svoju guz***", napisala je ona.

Rudan navodi da je juče Hrvatski sabor trebao da izglasa nekakav zakon kojim bi se, kako kaže, zaštitile žene žrtve seksualnog zlostavljanja. Ističe da taj zakon nije prošao iako se u vladajućim strankama može naleteti i na, kako kaže, pokoju ženu.

"Žene koje su 'na vlast'“, ha, ha, obrazložile su svoj zločin: 'Ima vremena'. Opozicija je, u znak protesta zbog još jednog u nizu ponižavanja žena koje žive u ovom sra** od zemlje, predsedniku sabora pokazala guz***. Jeb***! Od opozicije koja se muškim i ženskim guz***a bori za ženska prava može se mnogo očekivati", navodi hrvatska spisateljica i dodaje:

"Kad vlast u idućem điru donošenja zakona silovanje dece od strane velečasnoga izjednači sa uznemiravanjem psa dok spava, a silovanje žene borbom za muška prava, naša će opozicija na to jednoglasno, ogorčeno i glasno prdn**i".

Rudan ističe da na primer novoizabrani Odbor za informisanje i medije Hrvatskog sabora ima šest članova i da među dečkima ima i jedna cura.

"Žene, danas se ni vama ni meni nema na čemu čestitati. Glupe smo k’o ku**c. Ne, nismo uvek bile takve", zaključila je Rudan.

Komentari (3)

milic

08.03.2021 16:16

Bravo ??????

Lucky

08.03.2021 18:37

A ti si musko???Peicas o zenama kao da i sama nisi zena.Sve zene svrstavas u svoj koš. E pa nije tako ,zene iz moje porodice su samostalne ,pametne ,sposobne ,lepe ,moralne.... Izabrale su zivot sa muskarcima kao sto smo i mi sa njima ,na ravnopravnoj osnovi. Pitam se samo iz kakve si ti porodice potekla i kakvu si napravila kada ovakve idiotizme pricas.

Олга

09.03.2021 09:04

Браво Гос.Рудан све сте написали онако како је.Не спорим да има и понешто другачијих случајева,али они су изнимак.Зато што је тако честитам на ономе што сте изнели јер већина поједе мањину.Да су мушкарци боље плаћени за исти посао које раде жене,чињеница је,да пре добијају радно место без обзира на стручност и то је истина, да се њима пре верује него жени и то је истина,да жену неће да приме на посао зато што ће бити трудна и ако јој је исти можда у том тренутку потребнији и то је истина.