BRUKA! SUDBINA LJUBICE P. RASTUŽILA SRBIJU: Niko od šestoro dece nije hteo da preuzme slepu majku iz bolnice!

Kad je došlo vreme da izađe iz bolnice, niko od njene dece se nije pojavio i pored poziva koji su im upućeni

baka
Foto: shutterstock

Traže mogućnosti… Jedna od opcija za staričino zbrinjavanje je hraniteljstvo, ali ukoliko se ne pronađu adekvatni uslovi, radiće se na tome da se Ljubica P. trajno zbrine u gerontološkom centru.

Nakon skoro mesec dana provedenih u bolnici, 87-godišnja baka Ljubica P. iz planinskog sela Prvonek, koju niko od šestoro njene dece ne želi da prihvati nakon bolničkog lečenja, našla je svoj privremeni dom.

Baka je u utorak prebačena u Prihvatilište Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju. U Prihvatilištu navode da je po dolasku bila prisebna i da je na pitanje kako je i da li je gladna odgovorila da je dobro, da je ručala, a zatim je zaspala.

Ivana Tasić, direktorka Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, kaže da će baka u toj ustanovi imati sve potrebne uslove i negu do nekog trajnijeg rešenja i smeštaja u Domu za stare, o čemu će odlučiti Centar za socijalni rad.

– Baka je u saradnji sa Centrom za socijalni rad i voditeljem koji radi na njenom slučaju smeštena kod nas u Prihvatilište za odrasla i stara lica. Nije sama, pod nadzorom je u toploj sobi. Mi imamo lekara i medicinsku sestru. Njoj je trenutno najneophodnija zdravstvena nega, to je prvo, a sve ostalo što se tiče higijene, hrane i smeštaja ima ovde – kaže Tasićeva.

Na interno odeljenje Opšte bolnice u Vranju starica je primljena zbog problema s povišenim krvnim pritiskom. Kad je došlo vreme da izađe iz bolnice, niko od njene dece se nije pojavio i pored poziva koji su im upućeni. Ona je u teškom stanju, slepa i nepokretna...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE JOŠ:

 • Korisnik: Kćerka
  19/04/2021 - 10:14
  Tako je i kod mene bilo,mama kad je obolila ni jedan sin je nije prihvatio iako imaju bolje uslove,već ja i moj suprug. Sinovi prihvatili piku zaboravili siku
 • Korisnik: sara
  18/04/2021 - 14:25
  Kakva bruka i sramota za njene sinove, gde će im duša otići!!.
  • Dubravka @sara
   18/04/2021 - 19:16
   Sinovi imaju žene i moraju gledati tašte! Starci smetaju drugom bračnom drugu ili unucima. Troškove staračkog doma treba podeliti na njenu decu. Ima puno takvih slučajeva. Nažalost.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA