vila
Foto: Alo/Shutterstock

Zamislite da osvojite kuću svojih snova vrednu 2 miliona funti na onlajn takmičenju samo da bi vam rekli da ga ne možete imati.

Ovo se dogodilo jednoj nesrećnoj ženi po imenu Loreta, koja je osvojila prvu nagradu.

Nastavnica, koja živi u Notingemu je viđena na video snimku na veb stranici takmičenja na kojem se vidi kako joj žena govori: „Ti si pobednik naše nagradne igre u Notingemu“, ne objašnjavajući šta je osvojila. Video je propraćen izjavom u kojoj se kaže: „...ona i njen muž su tražili da zajedno kupe svoj prvi dom! Tako smo srećni zbog vas oboje i želimo vam sve najbolje za vaše sledeće poglavlje života“, praćen emotikonom kuće.

Ova 35-godišnjakinja je rekla da joj je 'slomljeno srce što joj je rečeno da neće dobiti kuću i da će umesto toga dobiti 5.000 funti. „Bilo je srceparajuće jer je moja imovina u ovom trenutku smrtna zamka, zato sam i ušla u nju“, rekla je. Sećala se trenutka kada je shvatila da je pobedila i rekla: „Došla su dva čoveka i rekli su „da, pobedila si“, a ja sam bila kao „da, gde su moji ključevi?“ „I rekli su mi da nisam osvojila kuću, ali da sam dobila glavnu nagradu od 5.000 funti, jer „nažalost, nismo prikupili dovoljno novca, ne mogu da ti dam kuću“.

Ušla sam u takmičenje misleći da bi ovo mogao biti novi početak, možda se to i desi.

„Ljudi me zovu čestitajući, ali ja kažem „nemojte mi čestitati jer nisam pobedila. Kažu da lažem, moraju da svi prestanu da čestitaju. Nije da nisam zahvna na 5.000 funti. „Čak i ako su rekli da vam ne možemo dati kuću, ali evo 50.000 funti, to je nešto. Ali 5.000 funti? 5.000 funti sada ne mogu da  nabavim ni gas i struju." 

Ispostavilo se da Loreta nije pročitala odredbe i uslove koji kažu da ako se ne dostigne 2,5 miliona funti neto prodaje, pobednik će dobiti 50% neto prihoda.

Međutim, viđeni mejlovi sugerišu da su organizatori takmičenja tvrdili da su napravili gubitak i dodelili 5.000 funti kao „gest dobre volje“.

Oni tvrde da su potrošili skoro 200.000 funti na „marketinške troškove“ i da nisu mogli da obrađuju Visa uplate „dugo vremena“.

Nagradno izvlačenje nudilo je šansu za osvajanje četvorospratne vile sa šest spavaćih soba i trajalo je između marta i avgusta ove godine. Paketi su se kretali od 15 unosa za 10 funti do 1.000 unosa za 350 funti, sa mogućnošću jednog besplatnog unosa pošte.

U mejlu poslatom Loreti piše: „Nažalost, nakon skoro 200.000 funti marketinških troškova i pitanja o kojem smo razgovarali o tome da nismo u mogućnosti da obrađujemo Visa uplate dugo vremena, nije bilo profita i zapravo smo napravili gubitak.

„Iznos koji smo dodelili zapravo je došao iz naših ličnih džepova jer smo želeli da vam dodelimo nešto kao gest dobre volje i nadali se da će to doneti pozitivu u vašim životima. Alternativa je bila dodela ništa zbog čega se očigledno ne bismo osećali sjajno.“

Dodaju da su finansijski problemi sa kojima se susreće tokom žrebanja rešeni i da „postoje velike šanse da će sledeći žreb biti ogroman uspeh“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading