PLATA
Foto: Alo/Printscreen

"Da li vam je dovoljno da muškarac zarađuje 1.000 evra mesečno!?", glasilo je pitanje koje je momak postavio, a usledio je niz komentara, kako muškaraca, tako i žena. 

Dok su jedni govorili da je pametnom toliko novca i više nego dovoljno, drugi su rekli da je život sa toliiko novca puko preživljavanje. 

"To nije dovoljno ni njemu samom za sve njegove potrebe i da živi normalnim životom. To nije život, već preživljavanje, Ako živiš sa partnerkom, pa da i ona doprinosi - okej, to bi i moglo nekako", napisala je jedna devojka, a sve obrazložila velikom cenom rente stana, računa, te hrane i odeće, međutim, naišla je na osudu. 

PLATA

Printscreen

 

Međutim, mladić je odgovorio da ne plaća kiriju, da ima svoju kuću, te da s te strane nema troškove i tako otkrio da je zaista pitao šta devojke misle o njegovom trenutnom stanju. A tada je počela prava sprdnja na njegov račun, pa je zažalio što je išta i pitao. 

Još kada je dodao da je ranije imao platu od 150.000 dinara i da tada nije znao kako da ih potroši, pa je polovinu odvajao sa strane... nastao je haos. 

"Po ovom pitanju mogu zaključiti da nikad nisi imao devojku, jer čim ne znaš šta ćeš sa 150.000 i to je enormna količina za tebe i pitaš devojke da li je dovoljno. Niko javno ne govori koliko zarađuje. Uzgred, to nema ni za normalne mesečne troškove, ja ne znam na šta ti živiš", napisao mu je jedan pratilac. 

PLATA

Printscreen

 

Odgovor na ova pitanja potražili smo u Republičkom zavodu za statistiku, čiji podaci kažu da je cena potrošačke korpe u Srbiji 853 evra, odnosno 99.800 dinara. 

To bi značilo da ovom mladiću itekako ostane novca od plate koja iznosi 1.000 evra. 

Inače, prosečna potrošačka korpa u Srbiji koju Ministarstvo trgovine objavljuje na zvaničnom sajtu sačinjena je na osnovu mesečne potrošnje tročlanog domaćinstva. Najveći deo potrošačke korpe čine troškovi u vezi sa hranom, stanovanjem, strujom i gasom.

Prema toj proceni, prosečno tročlano domaćinstvo na hranu mesečno troši 356 evra dok na stanovanje i račune 172 evra.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Бака

30.01.2024 13:41

Сви би велике плате а да не раде ништа.Е па то нема нигде.Ознојите задњицу па од свог труда живите, а не на грбачи родитеља или неког другог. Момак је искрен ,нормалан и није распикућа.