PUNE RUKE POSLA ZA MALINARE Basnoslovne cene crvenog zlata, berači mogu lepo da zarade
Rina

Žitelji zapadne Srbije ovih dana imaju pune ruke posla, s obzirom na to da je prirpema malinjaka za ovogodišnju sezonu u jeku.

Momčilo Bujošević iz sela Trešnjevica kod Arilja kaže za Pink da posla u malinjacima ima dosta.

Krenuli su radovi, posla ima dosta. Treba da se veže, da se baci đubre, da se poreže višak, da se zaštiti malina prvim tim preparatima koji idu - rekao je Momčilo.

Ovaj mladić kaže kako se po Arilju priča da će prodajna cena biti 500, 600 dinara, ali da je plod ovog voća loš, jer ga je izlomio sneg tokom zime. Žali se i na cenu preparata koja je skočila.

Sve je otišlo, a prodajna cena se nije pomerala. To se ništa ne zna da li će malina biti 500, 600 dinara, kao što pričaju, a maline nema, kratka, izlomio je sneg, videćemo šta će biti - dodaje Momčilo.

Sezonska radnica Mira Ilić kaže da nije toliko teško raditi u malinjaku, ali je bitno, ističe ona, da si za taj posao zainteresovan.

Nije toliko teško, samo ako hoćeš da radiš i ako si zainteresovan. Bilo šta da radiš, moraš da radiš da bi zaradio, a ovde ipak radiš jer znaš da možeš lepe pare da zaradiš, to nema nigde - rekla je Mira.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading