PEDOFIL NIJE POKAZAO NI GRAM KAJANJA! Roditelji silovane devojčice (12) o ponašanju Aleksandra Isakovića na izricanju presude
Foto: Alo.rs

- Mrtav hladan je primio presudu od 12 godina zatvora, kao da si mu rekao danas će biti 32 stepena. Više se štrecnuo na sudske troškove! To što je uradio za njega je spontana šetnja, sebe smatra žrtvom, a ispada da je dete njega napalo - kažu za Alo! na početku ispovesti Vladan i Zdravka Ć. iz Belotića, roditelji devojčice (12), za čije je silovanje osuđen njihov radnik Aleksandar Isaković Mačak (39) na 12 godina robije!

Kako smo ranije saznali, Isaković je u petak pred Višim sudom u Šapcu osuđen na maksimalnu zatvorsku kaznu koja je propisana za krivično delo obljuba deteta. Stravičan napad dogodio se u junu 2021. na proslavi u Bogatiću, kada je Isaković, s obzirom na to da je radio kod njenog oca, iskoristio devojčicino poverenje i izveo je s proslave, gde se iživljavao nad njom.

PEDOFIL NIJE POKAZAO NI GRAM KAJANJA! Roditelji silovane devojčice (12) o ponašanju Aleksandra Isakovića na izricanju presude

Foto: Alo.rs

Aleksandar Isaković Mačak

- Nisam ja nešto ni prezadovoljan, a nisam ni nezadovoljan. Nemam šta da budem zadovoljan. U suštini, bolje da se ništa nije ni desilo. Ali kada se već desilo, sigurno je veliko olakšanje, makar jedan teret nam je pao  s vrata. Zadovoljan sam presudom, naravno, pošto je maksimalna. Hvala sudiji - kazao je Vladan, na šta je njegova supruga Zdravka dodala da je velika hrabrost za sudiju da izrekne maksimalnu kaznu.

Vratili ga u pritvor posle pisanja Alo!

Šest meseci od stravičnog događaja Viši sud u Šapcu doneo je skandaloznu odluku da optuženom Isakoviću ukine pritvor, uz još skandaloznije obrazloženje da se mediji više na bave Isakovićem i da ukidanje pritvora pedofilu neće uznemiriti javnost. Posle pisanja našeg lista, on je vraćen u pritvor.

- Bilo je traljavih stvari, frapirali smo se kada su ga pustili. Znam da dođe do grešaka, ali ipak je to bilo nešto što utiče na živote. Taman je ćerka bila koliko-toliko bolje i malo je došla sebi i kada se to desilo bilo joj je još gore. Sad se oseća malo bezbednije i bolje, ali trebaće nam vremena da je vratimo na neki normalan nivo. Hvala vama i medijima, da nije bilo vas, ko zna šta bi bilo - kažu roditelji, a majka dodaje da su imali veliku podršku meštana i da svi komentarišu da je trebalo da dobije i višu kaznu.

Zdravka ističe da je ćerki sada makar malo lakše, s obzirom na to da joj je pred svako ročište danima bilo loše.

- Ona kad je znala da ima suđenje, to je bila napetost i odmah joj skoči pritisak, lupanje srca... Bude uznemirena dva-tri dana pre suđenja. Pila je lekove i još pije lekove za pritisak. Psihički bude loše. Pogotovo kad je on tražio da se suoči s njom, da joj postavlja pitanja, to je bilo... Jedva smo preživeli. Veštačili su je, svu medicinsku dokumentaciju, sve smo priložili - kažu roditelji.

Otac: Zaslužio je 20 godina!

Otac ističe da su deca svetinja i da niko nema pravo da ih dira i da takvi prestupnici zaslužuju velike kazne.

- To je dete, to je blago... Ne želim da se shvati da ja sad idem van sistema, ali za takve stvari treba da kazna bude minimum 20 godina. Moje dete ima 12 godina, a on dobije isto toliko koliko ona ima života. Ne možeš tako! Dirao si dete, ono ne može da se odbrani, nije to odrasla osoba. Imaš 40 i kusur godina, napadaš dete tri puta mlađe, postoje dokazi, svedoci sve... - kaže otac.

Nisu prisustvovali izricanju presude, ali kako su saznali od svog advokata, Isaković je bez kajanja slušao izricanje presude.

- Pustiće ga sutra na ulicu, može bilo gde da napravi isto. Na kraju krajeva, i on ima dete od dve godine, ne znamo mi šta je njemu u glavi. Rekao je da se jedino kaje što je krenuo spontano u šetnju. To što je uradio za njega je spontana šetnja i šta reći za takvog čoveka. Nema gram kajanja, niti je ikad imao. On sebe smatra žrtvom i sebe sažaljeva. On je tako izneo odbranu da je ispalo da je dete njega napalo, a ne on nju. Svi su mu krivi - mi, advokatica, mediji, policija... Svi su krivi, samo on je nevin. Nijednu olakšavajuću okolnost nije imao - kažu ogorčeni roditelji.

Podsetimo, Aleksandar je godinama radio u kamenorezačkoj radnji devojčicinog oca. Kobnog dana, u junu prošle godine, on i devojčica bili su na istoj proslavi rođendana u Bogatiću, a sumnja se da ju je Aleksandar u toku večeri izveo na prevaru iz sale, a zatim je silovao u obližnjem dvorištu. Posle toga se vratio u salu i veselio se s njenim roditeljima kao da se ništa nije dogodilo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading