ISPOVEST OCA DEČAKA KOJI JE PRETUČEN JER JE BRANIO IGRALIŠTE Komšinica je vikala "Ubiše Stanka!"
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Stanko Anđić, dečak koji je pretučen u novogodišnjoj noći jer je branio igralište u naselju Vojvode Vlahovića od huligana iz Braće Jerkovića, kaže da je ishod cele noći mogao biti i gori i da je mnogo više mlađe dece moglo da nastrada od ruke dobro poznatih huligana u tom kraju.

- Taj ishod se završio kako se završio na meni, ali mogao je da ima i mnogo gore. Dogodio se baš ispred moje kuće, bilo je prisutno mnogo mlađih osoba, koje su takođe mogle da stradajau, a kako bih stao u njihovu odbranu ja sam im stao na put i sve se završilo na meni - kaže Stanko Anđić i dodaje:

- Kada sam bio u centru tog događaja video sam da su oni kod sebe imali i oružje, meni tada nepoznato da li je pravo ili ne. Kasnije smo spoznali da su imali dosta tog hladnog oružja kod sebe - kazao je on.

Na svu sreću hladno oružje koje su maloleletnici imali kod sebe nisu upotrebili.

- Nisu uspeli da ga upotrebe. Taj događaj je bio veoma podmukao, napali su me sa leđa, nisam se branio, gubio sam snagu, kada sam pao udarali su me iz sve snage. Bol se najteže podnosi kada ste najradosniji, a najteži je psihički bol. Fizički bol je sada gori. Zabrinut sam za mlađu sestru, mogao je da bude mnogo gori ishod da se neko mlađi našao tu - priča ovaj hrabri dečak.

Otac Đoko Anđić drhtavim glasom opisuje ovaj nemili događaj.

- Komšinica je došla i povikala: "Ubiše Stanka!". Tu je bilo puno dece. Ti huligani imaju 15 godina, a on samo 16 i fino je vaspitan, da nikada ne bije mlađe od sebe. Nismo ni svesni šta se na ulici dešava - kaže Đoko i dodaje:

"To su užasni momeni, videli smo dete u lokvi krvi i nismo znali da li će da umre u sledećem momentu. To su prestupnici, to je takav osećaj bola u duši da može da oseti samo onaj ko to doživi. Najbolje je da zakon nađe rešenje za ovo, da društvo može da skloni decu sa ulice. Svake večeri se spemaju takve organizovane grupe koje prolaze kroz grad i obračunavaju se na takav način".

On ističe da su maloletnici koji su pretukli njegovog sina nadležnim organima dobro poznati, ali i da je poznato i da, osim što se oblače u crno u svojim rancima nose i hladno odružje.

 

 

Oni su u svojim rančevima imali hladno oružje, noževe, boksere, palice - kaže Anđić i dodaj da ta organizovana gupa huligana svoje zločine snima i kači na društvene mreže.

- U pitanju su registrovani i poznati predvodnici grupa koji i dalje mobilišu maloletnike, pokazujući i na društvenim mrežama snimke nasilja na takav način gde su tukli decu između 10 i 12 godina. To su deca iz škole "Đura i Zmaj", sedmog i osmog razreda - kaže otac za TV Prvu.

On se nada da će ceo ovaj slučaj biti adekvatno ispraćen od strane nadležnih organa i da neće završiti kao nerešeni predmet u nečijoj fioci.

Podsetimo, u novogodišnjoj noći oko 21.30 grupa maloletnika iz naselja Braće Jerković pravila je haos na dečjem igralištu u naselju Vojvode Vlahovića.

Palili su baklje, vređali prolaznike, uništavali su jedino dečje igralište koje je napravljno u ovom naselju, a namenjeneo za 2.000 dece ovog naselja. Huliganima je mladi Stanko stao na put, nakon čega su ga pretukli.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading