KOMPLETNA MAPA KRETANJA MONSTRUMA IZ MLADENOVCA Ubio devetoro za sat vremena u tri sela, oteo taksistu i trudnicu pa uhapšen
Foto: Alo/Alo!/Ilustracija/RINA

Napadač je svoj krvavi pir počinio u sredu između 23 časa i ponoći u trouglu sela Malo Orašje, u opštini Smederevo i Dubona i Šepšin, u opštini Mladenovac. Uhapšen je u okolini Kragujevca, u selu Vinjište, gde je ga je odvezao taksista kojeg je prethodno kidnapovao.

Njegova najmlađa žrtva je imala samo 15 godina. Ovo je kompletna mapa kretanja ubice tokom krvavog pira.

Blažić je svoj krvavi pir počeo u selu Malo Orašje, koje pripada smederevskoj opštini, sinoć nešto pre 23 časa. Tamo je ubio petoro ljudi. On je izašao iz kola i ispalio rafal oko grupe ljudi koja je sedela oko logorske vatre na pikniku.

Blažić je, kako se sumnja, iz automatske puške i pištolja, ubio u Malom Orašju Marka M. (18), Aleksandara M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21) koji su se okupili kao bi proslavili to što je Marko posao ujak.

Zatim je seo u automobil i krenuo ka selu Dubona, u opštini Mladenovac, desetak kilometar južno do Orašja. Tamo je, nakon svađe u školskom dvorištu ubio policajca Milana Panića (20), njegovu sestru i još jednog mladića.

U međuvremenu, jedna od ranjenih žrtava povredama je podlegla u bolnici.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se izgubio svaki trag.

Policija je u međuvremenu blokirala sve prilaze u i iz ta tri sela, a veoma jake snage, pojačane helikopterskom jedinicom, češljale su teren i tražile Blažića. Međutim, ubica je očigledno uspeo da umakne i pobegne ka Kragujevcu i to tako što je kidnapovao taksistu i trudnicu, putnika u njegovom vozilu. Trudnicu je izbacio iz vozila, a pretpostavlja se da ih je poštedeo jer mu je ponestalo municije.

Tamo je nešto nakon osam časova pronađen i uhapšen u selu Vinjište, gde se krio kod rodbine.

Poznato je da je u vikendici koju koristi ubica pronađena veća količina oružja i municije i sve je to zaplenjeno. Policija je u svim ulicama i sokacima na ovom području.

U mestima Dubona i Malom Orašju, Šepšin se ne dozvoljava izlaz, proveravaju se sve napuštene kuće, skrivena mesta kako bi se pronašao ubica.

U ovom trenutku ne zna se motiv masakra, ubica ima dosije zbog krađa i napada na službeno lice i prekršajnu prijavu po Zakonu o držanju oružja. Sumnja se da je tokom bekstva menjao automobile.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading