Stanimir B.
Foto: Alo/Društvene mreže

Kako su za Kurir ispričale Brajkovićeve komšije iz Mladenovca, njegovi sinovi uopšte nisu znali od čega im je preminuo otac, a sigurno nisu mogli ni da pretpostave šta je Stanimir proživeo u zatvoru.

- Mi nismo ni znali da je naš komšija bio u zatvoru, mislili smo da je ngde otputovao, možda kod sinova, pošto je on živeo sam. Međutim, pozvonili su mi jedan dan na vrata i dostavili telegram iz zatvora da je Stanimir preminuo, a njegovi sinovi, koji žive van Srbije, nisu imali pojma od čega je umro. Došli su u Srbiju da sahrane oca, odmah su posumnjali da nije umro prirodnom smrću, ali ovako nešto im na kraj pameti nije palo - kaže jedan komšija i dodaje:

- Sinovi su praktično na sahrani tek saznali da je on ubijen u zatvoru. U šoku smo i dalje šta je sve trpeo jadničak i kako je na kraju skončao.

Inače, Stanimir je bio osuđen na mesec dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno zbog toga što je bacio petardu sa terase svog stana za Novu godinu i tako uplašio roditelje i bebeu koji su u tom momentu prolazili pored njegove zgrade.

Kako kažu njegove komšije u Mladenovcu, niko od njih nije imao pojma da je nesrećni starac uopšte bio u zatvoru.

- Nismo ga mnogo viđali, čovek je bio u penziji, ili je bio u svom stanu ili je pio ispred prodavnice - ispričao je Stanimirov prvi komšija, ipak, ostali stanari nisu delili isto mišljenje.

- Čovek je bio na svoju ruku, voleo je mnogo da pije, a u vreme novogodišnjih praznika redovno nam je zadavao muke, izađe napolje pa baca petarde, nekoliko puta smo mu skretali pažnju da može povrediti nečije dete, međutim, on je po tom pitanju bio gori od svakog deteta - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Ipak, da zbog bačene petarde završi u zatvoru i da ga još tamo i ubiju, zaista je van svake pameti. Jezivo! Ne možemo da dođemo sebi od kad smo saznali za sve to. Zgroženi smo.

Za jezivo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje penzionera tokom kog je ubijen, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Srećka S. (20), Saše S. (21) i Dalibora P. (21) i njima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Nesrećnog čoveka svakodnevno su šamarali, tukli nogama i rukama u glavu i telo.

- Jednom prilikom ga je Dalibor P., kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi - saopšteni su detalji jezive torture koju je preživljavao nesrećni starac u zatvorskoj ćeliji.

Kako se navodi, zbog teških povreda koje je imao, samo dan pre nego što je preminuo starac je odveden na lekarski pregled. Međutim,najverovatnije iz straha nije prijavio zlostavljanje koje je trpeo dvadesetak dana.

Alo.rs/Kurir.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading