blažić
Foto: Printscreen/Foto: MUP/Printscreen

Uroš B. iz okoline Mladenovca, u četvrtak, je u dva sela napravio masakr kakav Srbija ne pamti. Pucao je iz automaske puške dok se vozio očevim "mercedesom" i tada ubio 8 osoba i ranio 14, prenose mediji.

JEZIVI DETALJI ODBRANE UBICE IZ MLADENOVCA Pravio od sebe žrtvu, pa rekao da je ljude pobio jer s njim ''nema šale''

Sela Malo Orašje i Dubona zavijeni su u crno.

Uhapšen je nakon osam sati, a na saslušanju u tužilaštvu priznao je krivično delo. Nezvanično, rekao je da je želeo da "zaplaši ljude jer su ga poslednjih dana ismejavali kao i njegovu porodicu". Na saslušanju je rekao da je "o zločinu u školu gledao na vestima, ali da mu to nije bilo ''okidač".

Kako beogradski medij saznaje, policija je u selu Šepšin našla automobila "mercedes" za koji se sumnja da je Uroš koristio u masakru. On je bio sakriven na oko kilometar od glavnog puta.

''U njemu su nađena tri prazna okvira od automatske puške. Nekoliko ručno pravljenih bombi, dosta municija i pištolji. Automobil je u vlasništvu njegovog oca i poslat je na veštačenje'', kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Krvavi put

Uroš je masakr započeo u selu Malo Orašje. Tamo je ubio - Marka M. (18), Aleksandara M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21).  Oni su proslavljali rođenje deteta Nemanjine sestre.

Nakon toga seo je u "mercedes" i nastavio da seje smrt.

U selu Dobona ubio je policajca Milana P. , njegovu sestru Kristinu P. i Dalibora T.

Zatim se dao u beg. Otarasio se puške i automobila. Nezvanično, kola je zatim uzeo od taksiste i pobegao kod ujaka u selo nadomak Kragujevca.

Nezvanično, veštinu pucanja kako je sam rekao stekao je vežbom na otvorenom.

Motiv za pucanje mu je bio taj što su ga, prema njegovim rečima, ljudi nazivali pogrdnim imenima i često njega i njegovu porodicu ogovarali.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading