Perica Taričić Negotin
Foto: Printscreen/Facebook

Ubistvu je prethodila svađa, najverovatnije zbog stoke stradalog čoveka, koja je ušla na posed ubice. Uhapšeni Dušan Trocikić saslušan je u VJT u Negotinu i priznao da je ubio komšiju i da nije imao nameru, prenosi Telegraf.

"Osumnjičeni za teško krivično delo, ubistvo, Dušan Trocikić saslušan je 1. decembra i priznao je da je počinio ubistvo komšije Perice Taricića nakon svađe na salašu nastradalog, istakavši da ubistvo nije počinjeno u prisustvu trećeg lica, pri čemu je iskazao kajanje. Policija je na širem pretresnom terenu odmah pronašla sredstvo kojim je Perica Taricić ubijen, u pitanju je sekira, koja je bila sakrivena u žbunju, koja je data na veštačenje i DNK anlazu u Institutu za sudsku medicinu u Nišu koji vodi sve istražne radnje, bez obzira na priznanje počinioca ovog krivičnog dela.

U cilju detaljnog dokaznog postupka, mi obavljamo sve potrebne neophodne istražne radnje. Pored sekire, na DNK analizu dati su uzorci sa odeće počinioca i nastradalog lica, sa krvavih mrlja i pored rezultata za koje je potrebno vreme, očekujemo i zvaničan izveštaj obavljene obdukcije tela nastaradalog Perice Taricića, koja je vršena takođe na Institutu za sudsku medicinu u Nišu.

Ono što se želi je da se dokaže da je pronađenim sredstvom, odnosno sekirom, pokazanom obdukcijom, načinjeno nekoliko udaraca u glavu od kojih je jedan bio smrtonosan jer je povređena baza lobanje i mozak nastradalog, što je ukazalo da se radi o teškim telesnim povredama koje su uzrokovale smrt.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 30 dana, koje još nije isteklo i nakon toga će biti produženo. Osumnjičeni će biti upućen i na specijalno psihijatrijsko veštačenje u Specijalizovanu ustnovu u Beogradu. Za sve istražne radnje i rezultate analiza, zvaničnog izveštaja obdukcije, Zakonom je predviđen rok u trajanju od 6 meseci, tako da se sve obavlja detaljno kako bi se došlo do prave istine i ne bi bilo eventualnih propusta u ovom istražnom postupku ubistva u selu Urovica", napominje Dragan Pejkić, tužilac VJT u Negotinu kome je poveren ovaj slučaj.

Poslednji slučaj svirepog ubistva u selu Urovica kod Negotina još uvek potresa javnost. Pa se tako danima o tom prepričava. Za pokojnog Pericu Taricića, iza koga je ostala supruga Zlatica (37) i sin Božidar, koji pohađa osmi razred Osnovne škole, niko ne može još da prihvati da je na ovako mučki način stradao.

BONUS VIDEO 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading