Novi sad
Foto: Alo/Alo

Koliko Martinina porodica pati zbog svega što ih je snašlo vidi se i na društvenim mrežama, gde se majka stradale Martine oglasila objavom crne fotografije.

Ona je nakon stravične smrti ćerke i unučića koje nikada nije ni videla, sa svojim virtuelnim prijateljima podelila svoju veliku tugu. Zamenila je svoje naslovne fotografije i umesto srećnih porodičnih slika, ona je objavila crnu fotografiju.

Ispod ove njene objave, prijatelji su joj izjavljivali saučešće i upućivali reči utehe, a nesrećna žena nije ni imala snage da im odgovori.

Iako se Martinina porodica još uvek nije oglašavala za medije, meštani su otkrili detalje iz njihovog života, još uvek zaprepašćeni da je neko iz njihovog okruženja mogao uraditi ovako nešto. Za Martinine roditelje kažu da su dobri ljudi i da se od ovoga verovatno nikada neće oporaviti.

- Ne možemo da verujemo šta se desilo, svi smo zaprepašćeni još uvek, od ovoga se verovatno nikada neće oporaviti. Martina je živela ovde pre, bila je normalna devojka, i cela njena porodica je malo povučenija, ali su dobri ljudi. Pet godina nisu bili u kontaktu sa njom, udala se za tog Lava i otišla, ko zna u šta je on uvukao, još ubiše i jadnu decu, tragedija - rekla je tada jedna komšinica.

Da podsetimo, Martina i Lav izvršili su samoubistvo skokom sa 17. sprata solitera u Novom Sadu, a prethodno su kako se sumnja ubili svoju decu, s tim da su se sada obistinile upravo te jezive sumnje kada su stigli rezultati istrage koja je obuhvatila toksikološke nalaze obdukcije dece.

Naime, u telima mališana pored još nekih supstanci bilo je i etanola koji bi mogao verovatno da bude uzrok smrti dece, ipak ne može se sa sigurnošću utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio samo Lav ili samo Martina.

Slučaj se još uvek ispituje

Istražitelji još uvek rade na ovom slučaju, pogotovo što navodno iza svega ovoga stoji opasna sekta, s obzirom na to da je policija prilikom ulaska u stan gde su mladi supružnici živeli sa decom, pronašla egipatske simbole na zidovima.

Kako je nedavno za Kurir ispričao izvor, ovde se najčešće radi o manipulativnoj kontroli žrtve, a da bi se to uspostavilo, potrebno je određeno vreme, nakon čega sledi kompletno odsecanje od bližnjih.

- Kada ih vrbuju postupaju kao najbolji prijatelji, zamenska porodica ili ljubavnici koji znaju šta je najbolje za njih, nakon čega sledi kompletno odsecanje od njihovih pravih prijatelja i porodice. Kada žrtva uđe u sektu u početku dobija neki benefit npr. sigurnost, novčana pomoć ili bilo šta što im je u datom trenutku preko potrebno, posle toga kreće rapidno iznuđavanje žrtve do krajnjih granica kada žrtva postaje potpuni član sekte i onda kreće da taj tip verovanja nameće kao jedini pravi - kaže sagovornik Kurira i navodi da zavisno od sekte, neki članovi satanističkih sekti mogu dobiti ekstremne zadatke koji se neretko završe velikom tragedijom, kao što je ova.

(Alo.rs/Kurir.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading