Zoran Marjanović
Foto: Alo/Vladimir Marković

Suđenje Zoranu Marjanoviću, koji je optužen za ubistvo svoje supruge, ekspresno je završeno za 15 minuta!

Sudija je upitala Zorana da li se prvi put kada je na nasipu video da mu nema supruge zabrinuo. Tada su Zoranovi advokati dobacili " Nemoj da odgovaraš".

Sudija je tada rekla da odbrana, kako je rečeno, "očigledno ne poznaje ZKP".

Marjanović je inače odmah na početku rekao da ne želi da odgovara na bilo kakva pitanja.

Sudija ga je pitala da li može da opredeli vremeu koje je stigao na nasip.

- To je sve rečenpo u transkriptima. Nema potrebe da ponavljam" - rekao je Marjanović.

Podsetimo, na pripremnom ročištu predloženo je da se uradi rekonstrukcija događaja, da se saslušaju svi ljudi koji su bili na nasipu tog 2. aprila, kao i da se ispita ćerka Zorana i Jelene koja je tog dana sa njima bila na nasipu.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teškog ubistva od 40 godina. Apelacioni sud je 3. oktobra 2023. godine ukinuo Marjanoviću pritvor.

Kompozitor je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je posle ispitivanja u policiji i na poligrafu, puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

 (Slađana Stepanović)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading