HOROR U NEMAČKOJ Srbin pokušao da ubije bivšu suprugu, hteo da je zapali, a onda je ubadao nožem
EPA

Srbin u naselju Lucern od početka decembra 2019. godine živi odvojeno od sada već bivše supruge i njihovog sina.

Optilike godinu i po dana kasnije, u aprilu 2021. godine, vraća se u bivši porodični stan i tu pokušava da ubije svoju bivšu partnerku, barem je u to uveren javni tužilac.

Komšije su u ponedeljak za "Blick" rekli da je u stanu uvek bilo glasno.

- Otkad ga više nema, stvari su postale tiše - rekli su oni.

Srbin se sada nalazi na ranom lečenju na Psihijatrijskoj klinici.

Danas će morati da odgovara pred krivičnim sudom u Lucernu za pokušaj ubistva i višestruko nasilje i pretnje vlastima i zvaničnicima.

Kako piše u optužnici, Srbin je 14. aprila 2021. godine uveče u sopstvenom stanu zgrabio kuhinjski nož i sprej za čišćenje kočnica i odvezao se do porodičnog stana u kojem je živeo sa porodicom.

Na rođendanskoj zabavi bila je i njegova bivša supruga. Sin je porukom tajno upozorio majku da dođe kući.

Kada je ona trebalo da uđe u stan, sin je uspeo da pobegne iz njega. Istovremeno, optuženi je zgrabio svoju bivšu suprugu i uvukao je u stan. Tada je uzeo sprej, zapalio ga i usmerio ga na svoju bivšu suprugu. Njena jakna i kosa su se odmah zapalile.

Ona je uspela da pobegne u kupatilo, gde je skinula jaknu i dlanom ugasila vatru u kosi.

Uprkos tome, optuženi Srbin je nije puštao. Prema optužnici, on je nastavio da pokušava da zapali svoju žrtvu ispod vrata kupatila.

U jednom trenutku uspeo je da razvali vrata i bivšoj supruzi je razbio telefon iz ruke. Ona je tada pokušavala da pozove policiju. Uspela je da pobegne iz kupatila i otrči do vrata stana.

"Samo sam hteo da je uplašim"

Srbin ju je sustigao i nekoliko puta pokušao da je ubode kuhinjskim nožem koji je prethodno poneo sa sobom. Žrtva je uspela da se odbrani rukama i zadobila je poskotine po šakama i rukama.

Policija je ubrzo stigla i uspela je da ga savlada.

Optuženi priznaje "glavne karakteristike onoga što se dogodilo". Međutim, on poriče da je hteo da ubije svoju bivšu partnerku.

Kako kaže, samo je hteo da je uplaši.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading