put
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/x

Vlada Andaluzije je nedavno prvi put povukla crvenu liniju tamo gde je nekada bila dupla puna bela linija. Ova crvena linija, povučena na nacionalnom putu A-355 u Malagi, jednom od najopasnijih u Španiji, označava važan korak u poboljšanju bezbednosti na putevima.

Kako dupla bela linija očigledno nije ispunila svoju svrhu, Španci su preko nje povukli crvenu liniju, nadajući se da će to biti jasno upozorenje vozačima da ostanu u svojoj traci i da je preticanje zabranjeno. Ova mera ima za cilj smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Pored crvene linije, planirano je postavljanje četiri edukativna radara ili digitalne table duž puta.

Oni će, pišu Španci, vozače obavestiti o trenutnoj brzini i podsetiti ih na maksimalnu dozvoljenu brzinu, što dodatno doprinosi bezbednosti na putevima. Ukoliko crvena linija ne spriječi vozače da naprave saobraćajni prekršaj, nadležni u krajnjem slučaju najavljuju uvođenje kamera i radara koji će pokrivati kritične tačke, piše poslovni.hr.


Ove inicijative dolaze kao odgovor na visoku stopu saobraćajnih nezgoda na putu tokom prošle godine, kada je na njemu poginulo čak deset osoba, prenosi Večernji list. Takođe, put, otvoren 2014. godine sa predviđenom dnevnom frekvencijom od 7.000 vozila, sada skoro udvostručuje taj broj. Naime, kroz njega dnevno prođe skoro 20.000 vozila, među kojima je i veliki broj teretnjaka.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading