Pumpa
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Na njenu žalost, to nije legalno, rekli su tužioci. Ova 45-godišnja žena je uhapšena 6. marta i suočava se sa optužbama za krađu u kojima je optužena za zločin koji je benzinsku pumpu koštao skoro 28.000 dolara.

Tužioci kažu da je žena koristila sistem u periodu od nekoliko meseci. Policija je za problem saznala u oktobru kada je menadžer za sprečavanje gubitaka  prijavio da je kompanija Pump & Pantri u Linkolnu prevarena.

Pumpe za gorivo na stanici su dobile ažuriranje softvera u novembru 2022. koji je, između ostalog, upravljao nagradnim karticama. Ali kompanija nije bila svesna kvara koji je dozvoljavao svakome da dvaput provuče nagradnu karticu i da stavi benzinsku pumpu u demonstracioni režim. U tom režimu, korisnik može da pumpa gorivo bez ikakvih troškova.

gorivo

Foto: Shutterstock

 

U izjavi tužioca o mogućem uzroku navodi se da je menadžer za sprečavanje gubitaka utvrdio da je jedna određena kartica više puta korišćena za dobijanje besplatnog benzina. Policija je uspela da uđe u trag kartici do osumnjičenog, a video nadzor je pokazao kako je žena u više navrata pumpala gorivo od novembra 2022. do 1. juna, kada je kvar otklonjen, navodi se u saopštenju.

Vlasti veruju da je žena koristila prevaru ne samo da bi dobila besplatan benzin, već je dozvolila drugoj ženi da koristi njenu karticu - uz naknadu. U izjavi o mogućem uzroku navodi se da je druga žena rekla policiji da je platila da koristi karticu za „sniženo gorivo“.

Vlasti veruju da je žena platila Tompsonu 500 dolara za kupovinu gasa koji je trebalo da košta oko 700 dolara. Sve u svemu, kartica je korišćena 510 puta, a više od 7.400 galona benzina je pumpano besplatno, navodi se u saopštenju o mogućem uzroku.

Osumnjičena je na slobodi i ima sudsko saslušanje 11. aprila. Njenom advokatu je u utorak ostavljena telefonska poruka, piše apnews.com

BONUS VIDEO 

 


 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading