televizor
Foto: Promo/Schutterstock
filmovi

Foto: IMDB

 

 

22.05 RTS1

Car

Radnja filma je zasnovana na istinitoj priči o Šildsu Grinu, afroameričkom robu pod nadimkom Car. Nakon što je njegov gospodar 1859. godine prokockao plantažu na kojoj je radio, Šilds potpada pod uticaj novog, okrutnog nadzornika koji muči i bičuje njegovog sina Tomija. U znak odmazde Šilds ga ubija, a tragedija bude veća, jer tom prilikom strada i njegova žena Sara... Radnja se komplikuje, jer se daje nagrada za odmazdu Cara. Godine 1890. njegov sin piše knjigu o njemu i odnosi je jednom izdavaču. Od odbeglog roba do oca revolucije... Uloge: Džejms Kromvel, Brus Dern...

Pakao na horizontu

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Pakao na horizontu

Film prati događaje iz aprila 2010. godine, kada se odvijala najveća katastrofa za koju je zaslužan ljudski faktor. Naftna platforma „Dipvoter horajzon“ u Meksičkom zalivu nije vođena po propisima i došlo je do eksplozije platforme i velikog zagađenja usled curenja nafte. Uzrok katastrofe bila je erupcija nafte sa morskog dna koja je nastala nakon raspada i eksplozije. Uloge: Mark Valberg, Kurt Rasel.

Smrtonosno oružje 4

Foto: IMDB

 

 

21.00 Prva

Smrtonosno oružje 4

Priča se vrti oko istrage koju vode Rigs, Mortag i Baters. Radi se o krijumčarskom lancu kineskih imigranata, za koji se saznaje pošto su na jednom brodu pronađeni robovi iz Kine. Te noći, Mortag sakriva malog Kineza s celom porodicom u svoju kuću, tvrdeći da „oslobađa robove“. Informacije o Ujaku Beniju vode ih u Kinesku četvrt, gde se upoznaju s lukavim stručnjakom za borilačke veštine, Vao Sing Kuom, koji je organizovao oslobađanje četvorice šefova Trijada, zvanih Četiri oca, koje drži korumpirani general, u zamenu za falsifikovani novac. Osim toga, stručnjak za falsifikovanje novca je ujak glave kineske porodice koju je Mortag spasao... Uloge: Mel Gibson, Deni Glover, Džo Peši, Rene Ruso.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading