televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Sabor narodne muzike Srbije 2024

Promo RTS

 

 

20.55 RTS1

Sabor narodne muzike Srbije 2024.

Predstoji novo izdanje jedinstvenog praznika najbolje muzike i dobrog raspoloženja - šesti Sabor narodne muzike Srbije! Tokom dve večeri programa festivala, 24. i 25. aprila - čućemo 28 novih kompozicija, a uživanje u muzici upotpuniće izuzetni učesnici revijalnog programa kao i vrhunski orkestri. Ovogodišnji takmičarski program podeljen je u dve kategorije: „Starogradske pesme i romanse“ (24. 4.) i „Novokomponovane narodne pesme“(25. 4.) Zato će stručni žiri dodeliti po dve nagrade za prvo, drugo i treće mesto u navedenim kategorijama. Takođe, publika će (SMS glasovima) odlučiti o laureatima dve nagrade „Pobednik publike“ za najbolje takmičarske kompozicije po njihovom izboru, u obe kategorije.

Jedan dobar dan

Promo RTS

 

 

13.00 RTS1

Jedan dobar dan

Specijalno izdanje emisije: Svečani ispraćaj Teja Dore na Pesmu Evrovizije

Predstavnica Srbije Teja Dora dočekuje predstavnike medija i ljubitelje Evrovizije u zgradi RTS, na svečanom ispraćaju srpske delgacije u Malme.

U direktnom prenosu od 13h, u specijalnom izdanju emisije „Jedan dobar dan“, čućemo kako teku poslednje pripreme delegacije i šta srpska predstavnica ima da nam poruči pred odlazak na najveće muzičko takmičenje na svetu. Po već dobro poznatoj tradiciji, videćemo i primopredaju srpske zastave - u prisustvu ambasadorke Kraljevine Švedske u Srbiji, mladoj umetnici zastavu će predati Luk Blek, naš prošlogodišnji evrovizijski predstavnik. I ostatak emisije biće posvećen festivalima. U studio dolaze raniji učesnici “Pesme Evrovizije” Jelena Tomašević, Nevena Božović i Luk Blek, a nakon priče o zabavnoj muzici, stižu nam gosti sa kojima razgovaramo o predstojećem “Saboru narodne muzike”.

Kralj Kalifornije

Foto: IMDB

 

 

23.45 Prva

Kralj Kalifornije

Labilni otac posle izlaska iz mentalne institucije pokušava da uveri svoju ćerku da je negde u predgrađu zakopano špansko zlato. Šesnaestogodišnja Miranda je već iskusila životna razočaranja. Napustila je majka, ispisala se iz škole i, što je i najgore, otac joj je u ludnici. Ipak, snalažljivu Mirandu ti problemi nisu uništili, uspela je da dobije posao u Mek Donaldsu i zarađuje dovoljno da može da se brine o sebi. Njena uhodana, mirna svakodnevica narušena je očevim povratkom kući posle dvogodišnjeg prisilnog boravka u instituciji za mentalno obolele pacijente... Otac je opsednut blagom španskog istraživača koje navodno već nekoliko vekova leži zakopano u obližnjoj rezidencijalnoj zoni... Uloge: Majkl Daglas, Evan Rejčel Vud.

Šangaj

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Šangaj

Četiri meseca pre napada na Perl Harbor američki mornarički obaveštajni oficir odlazi u korumpirani Šangaj, koji su okupirali Japanci, i saznaje da je njegov prijatelj ubijen. On je rešen da sazna zašto se ubistvo dogodilo i ko je za to odgovoran. Tokom istrage on se zaljubljuje i otkriva da je njegov prijatelj upleten u veliku zaveru koju krije njegova sopstvena vlada. Uloge: Džon Kjuzak, Li Gong, Dejvid Mors.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading