televizor
Foto: Promo/Schutterstock
Policajac van kontrole

Foto: IMDB

 

 

21.00 B92

Policajac van kontrole

Poslednji od svojeglavih policajaca Dejv Braun iz losanđeleske policije uhvaćen je na snimku kako „obavlja prljavi posao“ i zatekne se usred ozbiljnog skandala, pa dolazi kraj njegovim danima kada je bio iznad zakona. Dejv postaje primer za policijsku korupciju i meta ubica policajaca, koji traže osvetu. Ništa nije kao što se čini dok se Dejv spušta u podzemlje Los Anđelesa da bi sprovodio sopstvenu pravdu. Uloge: Vudi Harelson, Ben Foster, Sigurni Viver.

Noćne hronike

Foto: IMDB

 

 

23.10 Prva

Noćne hronike

Svake noći, dok grad spava, ekipe naoružane brzim automobilima, skupim kamerama i policijskim radio stanicama kruže područjem Los Anđelesa u potrazi za pričama. Ti slobodnjaci, poznati kao noćni hroničari, idu u lov na sudare, požare, ubistva i ostale nezgode i nesreće u nadi da će prodati reportaže lokalnim TV stanicama. Poput kuglice flipera, jure s jednog mesta zločina na drugo, motivisani jednačinom koja pretvara kriminal i žrtve u dolare i cente. Uloge: Džejk Gilenhal, Rene Ruso, Bil Pakston.

Takovska 10

Promo RTS

 

 

RTS1 21.00

Takovska 10

Dvadeset i pet godina bez odgovora – zašto je bombardovan RTS

Smrt šesnaest naših kolega zauvek će razlikovati srpski od svih drugih javnih servisa u svetu, dok četvrt veka kasnije napad na RTS deluje još besmislenije, a izostanak prave kazne - sramnije.

Nekih desetak dana posle početka NATO napada na SR Jugoslaviju postalo je jasno da neće biti brze predaje, kako je agresor isprva očekivao, i krenule su najave, zvanične i nezvanične, šta bi mogle da budu nove mete, posle vojnih.

Početkom aprila prvi put je pomenuto da bi jedan od ciljeva mogla da bude zgrada RTS-a. Nezvanično se čulo da je NATO od toga odustao zbog pritiska zapadnih medija koji su sa RTS slali izveštaje svojim centralama. U drugoj polovini aprila ponovo se pričalo o mogućem napadu, ali ovoga puta su strani novinari umesto uveravanja da to toga neće doći dobili upozorenje da se klone zgrade RTS-a u vreme vazdušne opasnosti.

RTS je pogođen u 2.06 ujutru 23. aprila, pogođen je master, mesto odakle se emituje program, a nastradalo je tehničko osoblje i članovi obezbeđenja.

Četvrt veka je prošlo, a za stradanje šesnaest radnika RTS-a nije odgovarao niko od onih koji su izveli napad, niti je u svetu bilo suda koji je bio spreman da se ovim slučajem bavi. Zašto je to loše ne samo za Srbiju, već i za svet u kojem se trenutno vode dva ozbiljna rata koja prete da prerastu u sukobe širih razmera u emisiji "Takovska 10“ govoriće istoričar Predrag Marković, novinar Aleksandar Mitić. Nekadašnja tehnička direktorka RTS-a Milena Vučetić i predstavnik porodica poginulih i radnik RTS-a Miroslav Medić. Urednik emisije je Zoran Stanojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading