Novi triler Stjuarta Tertona "Đavo u mutnoj vodi" u prodaji
Foto: Promo/Promo

Nakon eksplozivnog debitantskog romana Sedam smrti Ivlin Hardkasl, nagrađivani autor Stjuart Terton vraća se sa zadivljujućom i impresivnom pričom o detektivskom dvojcu na otvorenom moru i demonu koji ih proganja. Pripremite se za isplovljavanje! Misteriozni istorijski triler Đavo u mutnoj vodi povešće vas na putovanje na kome ništa nije onako kako izgleda.

Godina je 1634. Najslavnijeg detektiva na svetu, Samjuela Pipsa, premeštaju iz holandske Istočne Indije u Amsterdam, gde će mu se suditi za zločin o kojem se niko ne usuđuje da govori. Sa njim putuje i njegov verni prijatelj, Arent Hejz, rešen da dokaže da je Pips nevin, a tu je i Sara Vesel, žena generalnog guvernera Batavije.

Međutim, čim brod isplovi, niz misterioznih događaja zbunjuje posadu i putnike: neobičan simbol pojavljuje se na jedru, utvara gubavca šeta palubama, a neko ubija životinje i prinosi ih kao žrtve. Kao da sve to nije dovoljno, putnike proganjaju zloslutne pretnje, koje im obećavaju tri đavolja čuda: nemoguću potragu, nemoguću pljačku i nemoguće ubistvo.

Sa Pipsom iza rešetaka, Arent i Sara moraće sami da reše misteriju koja preti da ih sve pošalje u mračne dubine okeana.

Knjiga godine i po oceni Gardijana, Sandej tajmsa, Dejli mejla, Fajnenšel tajmsa, Dejli ekspresa...

Đavo u mutnoj vodi, novi triler Stjuarta Tertona, dobitnika nagrade Kosta za najbolji debitantski roman, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

"Ne možete znati šta se dešava sve dok vam autor ne isporuči poslednje iznenađenje – i još jedno posle toga. Efekat je neodoljiv. Obmane se umnožavaju sve do konačnog, nečuvenog otkrića, kada se ispostavi da je voda tamnija nego što ste mislili". Gardijan

 

"Istorijska fikcija ili krimi-roman, Đavo u mutnoj vodi fasciniraće ljubitelje oba žanra". Sandej tajms
 

"Najbolja knjiga 2020. godine". Amazon
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading