SVADBA
Foto: Printscreen/Foto: pexels.com

Često kad na nekom venčanju mlada pripoji svoje prezime muževljevom, nastane žagor među gostima, a kad ne daj bože zadrži svoje začuje se opšte negadovanje, pa i neprimereni komentari.  Takođe svi imamo nekog rođaka  rođaka koji je devojci rekao da će je odmah ostaviti ako ne uzme njegovo prezime.

Na jednoj instagram stranici povela se diskusija "Da li bi muškarci pristali da promene prezime"?  Iako se velika većina izjasnila da je protiv takvog čina, bilo je i onih koji ne vide ništa loše u tome. Tako je jedan korisnik dao zanimljiv komentar:

"Da mi je naći ženu uzeo bih joj i ime i prezime", "Volio bi da spajamo prezimena u potpuno novo prezime, npr. Hadžić i Softić = Haftić. Meni je to nekako rega, baš kul i trendi".

"Ako se prezivaš Bukva ili Šljivo ili Gušterš uzmi ženino neces se za*ebati",

"Solidarnost. Gluposti velike. Ima i da žena zadrži svoje devojačno, a dete se preziva po tati... Ili ono nadovezivanje prezimena. Pa brate dok se potpiše. Nemoj svega ti... Budem Jane Doe... NN osoba";

"Uzeo bih jedino ako ima neverovatno cool prezime tipa de Montecristo ili Windsor".

U Beogradu je tako od 2000. do 2018. u proseku 86 muškaraca promenilo prezime na venčanju.

Muškarci koriste sve mogućnosti koje su im na raspolaganju, pa prave različite kombinacije svog i prezimena supruge.

Od 2000. do 2018. prezime supruge uzelo je 2.356 pripadnika jačeg pola i taj broj prednjači nad ostalim izborima, koji izraženi kroz brojeve ovako izgledaju: 530 njih dodalo je ženino prezime svom prezimenu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading